Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City osvojio Community Shield poslije boljeg raspucavanja

Uvod u novu sezonu Premier lige, već tradicionalno, započelo je finalem FA Community Shielda. U dvoboju prošlosezonskog prvaka Premiershipa Manchester Cityja i osvajača FA Cupa Manchester Uniteda, prvi je trofej sezone slavio plavi dio navijača mančesterskog puka.

Sjajnu atmosferu na velebnom Wembleyju upotpunila je luda završnica s dva pogotka nakon koje se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U lutriji udaraca s bijele točke smireniji su ostali nogometaši Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski stručnjak Pep Guardiola odlučio se za pomlađeni početni sastav s Ricom LewisomNicom O’ReillyjemOscarom Bobbom i povratnikom s posudbe Jamesom McAteeom. U startnoj jedanaestorici našla su se i oba hrvatska reprezentativca, Mateo Kovačić Joško Gvaridol. S druge strane, Erik Ten Hag se opredijelio za Masona Mounta Amada Dialloa koji su lani zajedno započeli tek osam ligaških utakmica.

Prvu pravu priliku na utakmici dočekao je Manchester City u 24. minuti. Poslije slabe reakcije Unitedove obrane, lopta je završila kod Bobba koji je uposlio McAteea, no 21-godšinjak pogodio je vratnicu.

Svoju prvu šansu dočekali su i Crveni vragoviBruno Fernandes lijepo je razigrao sa svojim suigračima na suparničkoj polovici, da bi na udarac s lijeve strane pristigao Marcus Rashford, no 36. minuta nije bila sretna za United. Prvo poluvrijeme je, bez velikih uzbuđenja, završilo s 0:0.

Početak nastavka donio je prvi pogodak na utakmici, ali pomoćni sudac odmah je označio zaleđe i poništio sjajan zgoditak Fernandesa. U 75. minuti United je izašao u kontranapad, Alejandro Garnacho pronašao je Rashforda, no njegov je udarac zaustavila vratnica.

Mladi Argentinac bio je glavni akter i u sljedećoj akciji koja je pokrenula zanimljivu završnicu. Primio je loptu na desnoj strani, ušao u sredinu i nepažen poentirao iza Edersona za prednost crvenih od 82. minute.

Vodstvo Uniteda nije dugo trajalo. Igrala se 89. minuta kada je na ubačaj Bobba natrčao Bernardo Silva i zabio za 1:1. Pet minuta sudačke nadoknade nije ponudilo novih prilika pa je utakmica odlučena izvođenjem jedanaesteraca, a pobjednik je odlučen u osmoj seriji.

Nakon promašaja Jonnyja Evansa, loptu je uzeo Manuel Akanji i pogodio za sedmu titulu Community Shielda Manchester Cityju. Za Građane su precizni bili i Kevin de BruyneErling Haaland, debitant Savinho, Ederson, Matheus Nunes i Rúben Dias, dok je promašaj Bernarda Silve u prvoj seriji kompenzirao Jadon Sancho u trećoj. Za Crvene vragove pogađali su Fernandes, Diogo Dalot, Garnacho, CasemiroScott McTominay Lisandro Martinez.

United je i dalje ostao rekorder ovog natjecanja s 21 titulom, a posljednju je osvojio 2016. godine. U prvom kolu Premier lige koja započinje idućeg vikenda Manchester City gostuje kod Chelseaja, a United je domaćin Fulhamu.

Komentari

Povezano