Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City osvojio UEFA Superkup nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Večeras od 21 sat u Pireju na stadionu Georgios Karaiskakis u finalu UEFA Superkupa su se sastali prošlosezonski osvajači Lige prvaka i Europske lige – Manchester City, odnosno Sevilla.

Od prve minute za momčad Pepa Guardiole su krenuli Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, dok je s druge strane José Luis Mendilibar u svojih prvih 11 uvrstio Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka susreta je Manchester City krenuo pomalo nervozno i nesigurno u obrambenoj liniji, no Sevilla nije uspjela stvoriti nijednu konkretnu šansu. Ipak, Građani su prvo zaprijetili preko Cole Palmera koji je testirao Bonoa s dalekometnim udarcem, a ovaj nije imao većih problema s hvatanjem lopte. Samo koji trenutak kasnije, Bono je sjajno intervenirao nakon udarca glavom Nathana Akéa. Uvodnih 15 minuta se gledao živahan nogomet na obje strane.

U 17. minuti, s lijeve strane se Jack Grealish riješio protivničkih igrača, loptu je prebacio na desnu nogu i pucao, no vratar Seville je ponovo bio spreman na udarac.

Unatoč tome što je Manchester City u početku bio puno konkretnija momčad, Sevilla u 25. minuti dolazi do vodstva. S lijeve strane je sjajno nabacio Marcos Acuña, a Youssef En-Nesyri je uspio između Akéa i Gvardiola u skoku doći do lopte i matirati Edersona. Momčad iz Andaluzije je praktički iz prve prave šanse došla do zgoditka.

Građani su tek u završnici prvog poluvremena uspjeli stvoriti veća uzbuđenja u Sevillinom šesnaestercu, ipak iz svih ubačaja i naleta nisu uspjeli uputiti šut, stoga se na predah otišlo rezultatom 1:0 za Sevillu.

Manchester City je u drugom poluvremeno odmah krenuo furiozno po izjednačujući pogodak, ali u 50. minuti je ponovno Sevilla bila jako blizu povećanja vodstva. Ubojita kontra u kojoj je Lucas Ocampos probio lijevu stranu, zatim je poslao loptu u šesnaesterac Manchester Citya gdje je nečuvan ostao strijelac do sada jedinog pogotka na utakmici En-Nesyri, međutim loše je pucao i Ederson je obranio taj udarac.

Uvodnih 15 minuta je definitivno pripalo andaluzijskom klubu koji je suparnicima stvarao puno problema iz kontranapada.

A onda u 63. minuti Manchester City dolazi do izjednačenja. S lijeve strane je ubacio Rodri, na loptu je naletio Palmer koji se sjajno snašao i praktički laganim lobom glavom pospremio loptu u mrežu za 1:1.

Odmah nakon što su građani izjednačili, na drugoj strani opet duel En-Nesyri i Ederson, a Brazilac je ponovo bio uspješniji.

U 70. minuti je Palmer zaprijetio s desne strane, gađao je suprotni kut, no Marokanac je bio spreman na udarac.

Građani su sve više preuzimali konce igre, pritiskali, a u 79. minuti je bio jako blizu drugog gola na utakmici. Prvo je u gužvi Erling Haaland bio izblokiran, lopta je ostala i dalje u posjedu Citya, s desne strane je Kyle Walker oštro ubacio, no Bono je vrhom prstiju uspio skrenuti loptu i spasiti gol Seville.

Iz prekida s lijeve strane u 90. minuti je ubacio Phil Foden na drugu stativu gdje je nečuvan ostao Aké koji je pucao od pod, međutim Bono je opet bio spreman na udarac.

Nakon regularnog dijela utakmice koji je završio rezultatom 1:1 nismo dobili pobjednika, a osvajača UEFA Superkupa 2023. godine smo saznali nakon izvođenja jedanaesteraca, kao i 2021. godine (prema pravilima, nema produžetaka).

Manchester City je u svojem prvom nastupu u UEFA Superkupu osvojio trofej, a tragičar izvođenja jedanaesteraca je bio Nemanja Gudelj koji je promašio odlučujući jedanaesterac pri rezultatu 5:4, poslavši loptu izvan okvira gola.

Komentari

Povezano