Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City pametnom igrom do polufinala Lige prvaka

Bayern München je na Allianz Areni u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ugostio Manchester City i remizirao rezultatom 1:1, što je za njih značilo ispadanje iz Lige prvaka ukupnim rezultatom 4:1 za Građane.

Kroz čitavu utakmicu smo ponajviše gledali nervozu i nismo vidjeli nešto puno prilika na obje strane. Može se reći da su trupe Pepa Guardiole odigrale točno onako koliko su trebali da bi prošli dalje. Leroy Sané je imao prvu i to odličnu priliku na utakmici u 17. minuti i nije uspio svladati Edersona, tko zna što bi bilo da je to zabio. Samo 4 minute nakon Bayern je opet zaprijetio preko Sanea, no Ederson je opet bio spreman na udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se gledao nešto pretjerano zanimljiv nogomet i onda u 35. minuti Dayot Upamecano nastavlja gdje je stao u prvoj utakmici. Ovaj put je skrivio jedanaesterac iako je prvotno sve školski odradio – pri udarcu protivničkog igrača je stavio ruke na leđa, međutim iz samo njemu poznatih razloga makao je ruke s leđa, proširio obujam svog tijela i lopta ga je pogodila u ruku za sasvim opravdano dosuđeni jedanaesterac.

Erling Haaland je preuzeo odgovornost, ali promašio je cijeli gol iz kaznenog udarca po prvi put u karijeri! Rezultat na semaforu ostaje 0:0.

Pri kraju prvog poluvremena domaćini su još zaprijetili preko Erica Maxima ChoupoMotinga i Kingsleya Comana, ali bezuspješno. Na predah se otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme se ništa previše nije razlikovalo od prvog, Manchester City je pametno igrao, Bayern je pokušavao, a onda je iz kontre stigla nova greška Upamecana u 57. minuti susreta, doduše nesretna jer se poskliznuo u ključnom trenutku, a to je Haaland ovog puta uspio kazniti i zabiti za 0:1 te službeno gašenje i zadnje iskre nade za Bayern i njegove navijače da mogu do nekog čuda.

Nakon ovog zgoditka sve je bilo jasno i ostatak utakmice je više manje bila formalnost i odrađivanje posla. Domaćini su ipak uspjeli doći do počasnog pogotka u 83. minuti kada je Manuel Akanji u svom šesnaestercu igrao rukom, a Joshua Kimmich je bio precizan iz kaznenog udarca za izjednačenje i kasnije će se ispostaviti konačni rezultat.

U konačnici sasvim zaslužen prolazak dalje Manchester Citya. U obje utakmice su bili bolja i konkretnija momčad, a u polufinalu će igrati s aktualnim prvakom Europe Real Madridom. Prva utakmica će se igrati 9. svibnja, a uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije.

Komentari

Povezano