Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City porazom Arsenala postao prvak Engleske

Ni ove subote nije nedostajalo nogometnih uzbuđenja u Premier ligi. Današnje utakmice donijele su nam odgovore po pitanju prvaka, ostanka, a vrlo vjerojatno i po pitanju mjesta koja vode u Ligu prvaka. Manchester City je novim porazom Arsenala osigurao titulu, a Notthingham Forrest je tom pobjedom matematički osigurao ostanak u ligi.

Liverpool 1:1 Aston Villa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj utakmici na Anfieldu ove sezone Liverpool je dočekao Aston Villu. Jako bitan dvoboj za lov na europska mjesta završio je podjelom bodova.

Nakon siromašnih 20 minuta, gosti su dobili penal koji je skrivio Ibrahima Konaté  na Ollieju Watkinsu. Upravo je Englez bio izvođač, no promašio je čitav okvir. Nastavak pritiska gosti su okrunili pogotkom Jacoba Ramseya na sjajnu asistenciju Douglasa Luiza. Ostatak prvog dijela Redsi su pomalo živnuli, ali konkretne prijetnje nije bilo. Jedina uzbuđenja do poluvremena bile su dvije kontroverzne situacije, no sumnje zbog potencijalnog crvenog karton Mingsa i jedanaesterca nad Hendersonom otklonjene su nakon dodatne provjere.

U 56. minuti domaćinima je poništen gol Codyja Gakpa zbog prethodnog zaleđa Virgila Van Dijka. Redsi su imali inicijativu, ali su bili potpuno jalovi. Gol za izjednačenje zabio je Roberto Firmino na lijepu asistenciju Mohameda Salaha u 90. minuti. Asistencija Salaha za izjednačujući pogodak Firmina bila je 25. put da su njih dvojica zajedno postigli gol u Premier ligi (Salah 12 asistencija, Firmino 13), najviše od bilo kojeg Liverpoolovog dvojca u natjecanju.

To je bila posljednja Brazilčeva utakmica na Anfieldu, jer na kraju sezone napušta klub s još tri igrača. Ovom utakmicom Villa je skočila na sedmo mjesto, a Liverpool se zadržao na petom. 

Bournemouth 0:1 Manchester United

Utakmica u kojoj su Crveni vragovi morali uzeti 3 boda s obzirom na to da im Liverpool i puše za vratom u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Strijelac jedinog pogotka na susretu je bio Casemiro kada je zabio na samom početku susreta u 9. minuti. Brazilac je prema SofaScore bio najbolje ocijenjeni pojedinac Manchester Uniteda s ocjenom 8.5, a odmah iza njega je bio vratar David De Gea s ocjenom 8.0 koji je imao 4 obrane unutar 16 metara. Ovom pobjedom je Manchester United ostao na četvrtom mjestu tablice s 3 boda više od Liverpoola i utakmicom manje.

Fulham 2:2 Crystal Palace

Utakmica u kojoj rezultat i nije bio nekakav imperativ, vidjeli smo 4 pogotka i podjelu bodova na Craven Cottage stadionu. Prvo su gosti poveli u 34. minuti pogotkom Oddsone Édouarda na asistenciju u posljednje vrijeme sjajnog Eberechie Ezea. Domaćini dolaze do izjednačenja u sami smiraj prvog poluvremena preko Aleksandra Mitrovića koji je bio precizan iz kaznenog udarca te se tako upisao drugu uzastopnu utakmicu u rubriku strijelaca. U drugom poluvremenu, Fulham dolazi do vodstva u 61. minuti, a opet je bio strijelac Mitrović. U 83. minuti opet poravnanje rezultata, ovog puta Crystal Palace izjednačuje na 2:2 preko Joela Warda kojemu je ovo prvi ovosezonski pogodak u Premier ligi. Do kraja susreta su mreže ostale netaknute.

Wolverhampton 1:1 Everton

Utakmica iznimnog značaja za Everton u borbi za opstanak u elitnom rangu engleskog nogometa. Kroz cijeli susret su bili bolji protivnik, prema podacima sa SofaScore imali su xG 1.98 i xA 2.08 naspram Wolverhamptonovih xG 1.55 i xA 0.21. Domaćini su poveli u 34. minuti preko Hee-Chan Hwanga i bacili u očaj navijače Evertona. Međutim, heroj Toffeesa je bio Yeri Mina kada je zabio duboko u sudačkoj nadoknadi za vrlo vrijedan bod s teškog gostovanja na Molineux stadionu. Inače, izjednačujući pogodak Mine (98:54) bio je najkasniji pogodak u Premier ligi koji je Everton postigao od sezone 2006/07. (kada su dostupna točna vremena), dok su Toffeesi zabili gol svojim 19. i posljednjim udarcem na utakmici. Drama.

Nottingham Forest 1:0 Arsenal

Prvo poluvrijeme je Arsenal bio taj koji je dominirao posjedom, stvarao prilike, doduše ne baš konkretne. Međutim, pogrešno dodavanje Martina Odegaarda koji je praktički dodao loptu Morganu Gibbs-Whiteu. Ovaj se sjurio sa sredine terena direktno na Arsenalov gol gdje je uposlio Taiwoa Awoniyia koji uz malo sreće posprema za 1:0. Praktički kroz čitav susret su domaćini stajali u niskom bloku te se branili srčano i borbeno, ipak im je utakmica vrlo važna u borbi za opstanak u Premier ligi. Trupe Mikela Artete su plele mrežu, ubadale kao osice, no nisu nikako uspjeli probiti obranu domaćina. Ovim porazom Arsenala je Manchester City matematički kolo prije kraja prvenstva osigurao naslov prvaka Engleske, a Nottingham Forest je osigurao ostanak u elitnom rangu engleskog nogometa.

Komentari

Povezano