Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City pregazio United u gradskom derbiju

U derbiju 10. kola engleske Premier lige, Manchester City je na Old Traffordu porazio Manchester United rezultatom 3:0. Većinu susreta smo gledali apsolutnu dominaciju “Građana”.

Momčad Pepa Guardiole je pokazala tko je gazda u Manchesteru, a Andre Onana je najviše zaslužan da United nije poražen i s većim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u osmoj minuti je Phil Foden mogao dovesti Manchester City u prednost, ali njegov udarac je obranio Onana. 17 minuta kasnije je sudac Paul Tierney (nakon VAR provjere) svira kazneni udarac za City, nakon faula kojeg je počinio Rasmus Højlund nad Rodrijem. Erling Haaland posprema penal i dovodi City u vodstvo. Na poluvremenu je City vodio 1:0, a United je jedine prilike imao preko Bruna Fernandesa i Scotta McTominaya čije je udarce lako obranio Ederson.

U drugom poluvremenu, manje više ista priča. City je dominirao i poduplao vodstvo u 49. minuti, kada je Haaland postigao i svoj drugi pogodak- ovoga puta glavom na ubačaj Bernarda Silve. Norvežanin je odličnu partiju okrunio asistencijom kada je u kaznenom prostoru poslao povratnu loptu Philu Fodenu koji iz neposredne blizine zabija za 3:0 vodstvo “Građana”.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a City je ovom pobjedom došao na diobu drugog mjesta s Arsenalom, koji također ima 24 boda. Unitedove muke se nastavljaju te je na 8. mjestu s 15 bodova. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 85. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano