Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City preokrenuo zaostatak i slavio protiv Crvene zvezde (VIDEO)

U utakmici dvaju europskih prvaka, Manchester Cityja koji je to uspio prošle sezone te Crvene zvezde koja je to uspjela 1991. godine, Građani su ušli kao najveći favoriti večeri s čak 93% šansi za pobjedu prema kladionicama.

Usprkos rezultatskom deficitu na poluvremenu i nevjerojatnih 22 udarca u prvih 45 minuta nakon kojih su gosti vodili s 3:1, Građani su preokretom u prvim minutama drugog poluvremena stigli do uvjerljive pobjede i na najbolji mogući način započeli obranu naslova prvaka najjačeg europskog klupskog kontinentalnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su ekipe krenule s najjačim sastavima, City s Gvardiolom na klupi i bez nespremnog Kovačića, no u različitim raspoloženjima. Manchester City kao stopostotan nakon 5 odigranih kola u Premier ligi, dok je Crvena zvezda tek trećeplasirana u Mozzart Bet Superligi s čak 2 poraza u prvih 7 utakmica. Namjerno naglašavamo čak, znajući kako su Crveno-beli ukupno u razdoblju od lipnja 2020. do kolovoza 2023. u domaćem prvenstvu upisali ukupno – 2 poraza!

Očekivano, Manchester City je na ne u potpunosti ispunjenom Etihadu, čijom su zvučnom kulisom dominirali gostujući navijači, zagospodario terenom. Crvena zvezda branila se u gustom dvostrukom bloku koji je stajao između 15 i 35 metara od vrata Izraelca Omrija Glazera.

Nije Manchester City uspijevao probiti prvu liniju sve do 15. minute kad je fantastični Rodri sam sebi stvorio prostor, no Glazer je obranio njegov udarac. Minutu nakon, srpska je momčad uspostavila prvi dulji posjed na utakmici u kojoj su uglavnom tražili priliku iz tranzicije.

Nakon jednog kraćeg zatišja, Erling Haaland je udarcem glavom nakon centaršuta Fodena silovito uzdrmao gredu s 5 metara, a Glazer mogao odahnuti što u rubrici primljenih golova još uvijek stoji 0, jer za Norvežanina je to bila praktički idealna situacija.

Novu priliku vidjeli smo u 30. minuti kad je Alvarezov udarac iz kuta pronašao glavu Akea, a Glazer je isčupao loptu iz samog kuta i potvrdio da je prvo ime gostujuće ekipe. Niti Haaland u 34. minuti nije bio precizniji, nakon što se našao potpuno usamljen na 11 metara od gola, poslavši loptu visoko na tribine.

Nastavila se kanonada Cityjevih igrača izvan 16 metara, s obzirom da u 16 metara nisu mogli tek tako ući protiv elastične Zvezdine obrane, no siguran je u svim tim situacijama bio odlični vratar Glazer, a posebno u 41. minuti kad je fantastično reagirao na udarac glavom Fodena s ruba peterca.

U 44. minuti vidjeli smo nekonvencionalni trenutak za Pepa Guardiolu, koji je iz igre izvadio Bernarda Silvu, a umjesto njega u igru poslao Jeremyja Dokua, a onda – šok!

Tekla je prva minuta sudačke nadoknade, a gosti iz prvog udarca na gol stigli u vodstvo. Obrana Manchester Citya stajala je nevjerojatno visoko i na neki način preuzimala izrazito puno rizika, a jednu dugu loptu je Crnogorac Mirko Ivanić iz prve odigrao u prostor za brzonogog Ganca Osmana Bukarija koji bježi Rubenu Diasu i zabija pored Edersona za 0:1. Linijski sudac označio je zaleđe, no VAR provjera pokazala je kako je Bukari bio u dozvoljenoj poziciji, pa je slavlje igrača srpskog prvaka, netom prije poluvremena, moglo započeti.

Zanimljivo, 22 udarca Manchester Cityja na gol Crvene zvezde najviše je što je neka ekipa uputila u prvom poluvremenu jedne utakmice još od sezone 2003./2004., tj. otkad Opta ima podatke.

Ipak, Manchester City u najboljem je trenutku po sebe stigao do izjednačenja, na startu drugog dijela. Alvarez je odigrao odličnu okomitu loptu za Haalanda koji je na sebe navukao dvojicu protivničkih stopera i odigrao u prostor za utrčalog Argentinca koji zaobilazi Glazera i loptu iz blizine šalje u mrežu.

U 53. minuti novi posao za linijskog suca koji je označio zaleđe kod pogotka Bukarija, no ovog je puta točno procijenio da je Walker bio prebrz kod utrčavanja iza leđa obrane Crvene zvezde, pa je pogodak za 2:1 poništen.

Još jedan dalekometan udarac Alvareza u 58. minuti stvorio je ponešto problema Glazeru koji ga nije mogao ukrotiti, a na odbijenoj lopti bio je Haaland kojem je izraelski vratar obranio još jedan udarac.

No, izraelski je vratar sav dobar posao bacio niz rijeku reakcijom na Alvarezov slobodnjak, točnije, nabacivanje koje je išlo na drugu stativu. Katastrofalna reakcija prilikom pokušaja boksanja jednom rukom završila je promašivanjem lopte koja je završila u golu za 2:1 i drugi pogodak argentinskog napadača.

Nastavio je Glazer izluđivati Haalanda obranivši mu još jedan, treći po redu udarac na susretu u 65. minuti.

U 73. minuti, Manchester City iz 31. udarca na gol dolazi do udvostručenja vodstva i 3:1, sjajnim, odmjerenim i elegantnim udarcem Rodrija koji je loptu poslao u malu mrežicu Glazera.

Guardiola je do kraja umrtvio utakmicu i zadnjih 10 minuta u igru ubacio Lewisa, Phillipsa i mladog Norvežanina Bobba za njegov debi u Ligi prvaka.

Na kraju, za istaknuti je savršenu utakmicu Juliána Alvareza koji je za svoj nastup od Sofascorea dobio čistu ocjenu 10, zahvaljujući dvama pogocima, 86 dodira s loptom uz 91% točnosti dodavanja, od čega 7 ključnih te 3/3 uspješnih driblinga.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano