Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City rutinski do četvrtfinala

Izabranici Pepa Guardiole iz glavnog grada Danske u Manchester su donijeli prednost od dva pogotka, upisavši pobjedu od 3:1 nad Copenhagenom. Identičnim rezultatom Manchester City je u gradskom derbiju slavio protiv Manchester Uniteda za vikend. U jeku gustog rasporeda pred građanima, Guardiola je odlučio sva tri strijelca iz Copenhagena poštedjeti početne postave. S druge strane izabranici Jacoba Neestrupa u Manchester su stigli nakon neugodnog gostujućeg 2:0 poraza u okršaju s Midtjyllandom.

Svega četiri i pol minute bilo je potrebno domaćima da dođu do vodstva. Julián Álvarez je izveo udarac iz kuta, a Manuel Akanji u maniri vrsnog golgetera iz poluvoleja neobranjivo pogađa za vodstvo. Álvarez je nakon asistencije ubrzo došao i do pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrala se deveta minuta susreta kada je Argentinac ponovno izveo udarac iz kuta i pronašao Rodrija. Potonji šutira glavom, lopta odsjeda na gredi, odbijanac dolazi u noge Álvareza koji šutira, a Kamil Grabara slabo reagira i City povećava vodstvo. Ovime je postao i prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u prvih 10 minuta utakmice u knock-out fazi upisao i pogodak i asistenciju!

Doima se kako su Građani nakon postignuta dva zgoditka ubacili u brzinu niže i osjetno se opustili. Trenutak neopreznosti dogodio se u 29. minuti kada krivo dodavanje Oscara Bobba presijecaju gosti. Mohamed Elyounoussi je povukao kontru s vlastite polovice i vukao loptu sve do protivničkog šesnaesterca, unutar kojeg odigrava dupli pas s Orrijem Óskarssonom, te potom matira Edersona za smanjenje prednosti domaćih.

Da se na predah ne ode s minimalnom prednošću pobrinuo se prvi topnik Premier lige, Erling Haaland. Igrala se sudačka nadoknada kada Rodri šalje kirurški preciznu loptu za Haalanda, koji se vješto snalazi između dva gostujuća stopera i dolazi do svog 41. zgoditka u Ligi prvaka. Ovim pogotkom se Norvežan poravnao sa Sergiom Agüerom po pitanju postignutih pogodaka u Ligi prvaka!

U nastavku susreta Guardiola je odlučio ostaviti Rodrija u svlačionici a umjesto njega priliku je dobio Sergio Gómez. Svjesno su domaći u drugom dijelu spustili ritam i iz minute u minutu nabijali posjed kružeći od s lijeva na desno. U prilog tome ide podatak kako je City u pola sata nastavka uputio svega dva udarca od čega niti jedan nije bio u okvir.

Prvu konkretnu prijetnju u nastavku priredili su gostujući igrači. Igrala se 66. minuta kada se Roony Bardghji izborio za loptu, prošao kroz srce obrane i uposlio Magnusa Mattssona koji silovito šutira, na što Ederson odlično reagira. Na valu ovoga pokušaja gosti su dobili krila i preuzeli blagu inicijativu na terenu. Pred kraj susreta Rico Lewis je silovito šutirao i zatresao gredu gola. Gosti su ostali na jalovim pokušajima, bez ozbiljnije prijetnje po gol domaćina.

Manchester City je u osmom uzastopnom susretu u okviru Lige prvaka postigao točno tri pogotka i došao do pobjede kojom je osigurao kartu za sedmo uzastopno četvrtfinale. S druge strane Elyounoussi je današnjim zgoditkom prekinuo negativan niz Copenhagena od 46 upućenih udaraca bez postignutog pogotka u okršajima s engleskim predstavnicima na gostujućem terenu.

Komentari

Povezano