Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City rutinski dobio Leicester

Nakon odlične predstave u utorak protiv Bayerna, Manchester City je na Etihadu dočekao momčad kojoj u zadnje vrijeme ne cvjetaju ruže Leicester City. U debiju Deana Smitha na klupi Leicestera domaćini su otpuhali Leicester i u 25 minuta s tri pogotka riješili pitanje pobjednika. Na kraju je završilo 3:1 i Manchester City je došao na tri boda od Arsenala. Ponovno je briljirao Erling Haaland koji je zabio dva pogotka i time izjednačio rekord Premier lige.

Nije dugo trebalo Cityju da probije Leicester te su poveli već u 5. minuti. Lopta se nakon kornera i gužve od Rodrija odbila na nogu Johnu Stonesu koji slabijom lijevom nogom odlično pogađa pored nemoćnog Daniela Iversena za idealan start Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta kasnije već je 2:0 za Manchester City. Wilfred Ndidi je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac Darren England je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Haaland koji ne griješi i vodstvo je udvostručeno.

Norvežanin je zabio i u 25. minuti čime je izjednačio rekord Premier lige. To mu je bio 32. gol ove sezone čime je izjednačio rekord u sezoni na 38 utakmica. Ispred njega su još samo Andrew Cole i Alan Shearer koji su zabili 34 gola, ali u sezonama gdje su 22 ekipe igrale Premier ligu.

Poslije trećeg gola, City je skinuo nogu s gasa i mirno priveo poluvrijeme kraju. Posao je bio više-manje završen pa je Guardiola stoga odlučio odmah na poluvremenu izvaditi Stonesa i Haalanda koji su dobili odmor uoči uzvrata s Bayernom u srijedu.

U drugom dijelu nismo gledali eksplozivnu utakmicu kao u prvom te smo dugo čekali na pravo uzbuđenje. Ono je došlo u 60. minuti kada je Iversen sjajno obranio udarac Riyada Mahreza koji je išao u suprotne rašlje.

Leicester je uspio smanjiti vodstvo u 75. minuti. Kalvin Phillips i Ederson su si zasmetali nakon udarca Soutara glavom, a lopta je pala točno kod Kelechija Iheanacha koji bivšem klubu zabija svoj četvrti gol ove sezone.

Mogao je Leicester u potpunosti zakomplicirati susret u 85. minuti. Tada je James Maddison uzeo loptu Rubenu Diasu i sjurio se sam prema Edersonu. Ipak, nije Maddison dobro opalio i Ederson je uspio obraniti i spasiti momčad od ulaska u neizvjesnu završnicu.

Blizu je bio i Iheanacho u 91. minuti. Odličnu loptu je uputio Maddison, a između njegovog drugog gola u utakmici se ispriječila vratnica koja je spasila Edersona i Manchester City.

Tako je City uz sitne poteškoće ipak uspio privesti utakmicu i kraju i približiti se Arsenalu. Sve je riješeno u prvih 25 minuta nakon kojih je ostatak utakmice bio odrađivanje posla. Leicester je skoro uspio zakomplicirati susret, ali će bodove u borbi za ostanak tražiti u narednim kolima.

Komentari

Povezano