Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City svladao Leeds i stavio jednu ruku na premierligaški trofej

Utakmicama od 16 sati, otvoreno je 35. kolo engleske Premier lige. U te četiri utakmice smo vidjeli ukupno 9 pogodaka, a najviše se istaknula pobjeda Građana kojom su stvorili prednost od 4 boda ispred Arsenala.

Manchester City – Leeds 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Manchester Cityja su se pobjedom protiv Leedsa na Etihadu dodatno približili novoj tituli prvaka Engleske. Tek je otkucala 27. minuta, a Ilkay Gündoğan je s dva pogotka na dvije asistencije Riyada Mahreza doveo ”Građane” u vodstvo od 2:0. Na travnjaku je kroz cijeli susret postojala samo jedna momčad, no usprkos toj dominaciji, mreže su mirovale sve do završnih 10 minuta.

Domaći nogometaši su imali priliku dodatno povećati vodstvo i zapečatiti pobjedu u 84. minuti jer su izborili kazneni udarac. Haaland je tako dobio priliku nadodati još jedan pogodak u svojoj rekordnoj golgeterskoj sezoni, međutim on prepušta loptu Gündoğanu kako bi došao do hattricka. Nijemac tu lijepu gestu ipak ne iskorištava jer njegov udarac završava pogođenim okvirom gola. Kazna je uslijedila nakon samo par sekundi jer se poslije flipera lopta odbila do Rodriga koji s desetak metara lagano zabija za 2:1 i unosi zanimljivost u posljednje minute.

Na koncu, Leeds više od samo počasnog pogotka nije mogao pa su izabranici Pepa Guardiole upisali 10. uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Bournemouth – Chelsea 1:3

Nogometaši Chelseaja su na Vitalityju napokon prekinuli niz od 9 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima. Prvi dio susreta je okončan s po jednim pogotkom obaju ekipa. Goste je u vodstvo doveo Conor Gallagher, dok je za Bournemouth izjednačio Matias Viña.

Stajalo je tih 1:1 jako dugo, sve do posljednjih 10 minuta kada ”Plavci” blitzkriegom postižu dva pogotka i napokon dolaze do sva tri boda. Prvi od ta dva pogotka je zabio Benoit Badiashile koji je u 82. minuti na drugoj stativi dočekao centaršut Hakima Ziyecha iz slobodnog udarca, dok je konačnih 1:3, četiri minute kasnije, postavio Joao Felix samo stotinjak sekundi po ulasku u igru.

Wolverhampton – Aston Villa 1:0

U ogledu između dvojice baskijskih trenera, Julena Lopeteguija s jedne te Unai Emeryja s druge strane, slavio je strateg domaćih. Jedini pogodak smo vidjeli u 9. minuti kada je Toti Gomes nakon kornera Rubena Nevesa glavom zabio svoj prvijenac za ”Vukove”.

Bila je to vrlo vrijedna pobjeda za miran kraj sezone Wolverhamptona, dok su Villine aspiracije ka izlazu u Europu dobile velik udarac.

Tottenham – Crystal Palace 1:0

U Londonu smo gledali povijesni okršaj iz perspektive dvojice trenera. Naime, između Ryana Masona i Roya Hodgsona je razmak od 43 godine i 308 dana što je najveća razlika u godinama između dva trenera u povijesti Premier lige.

Mreže su mirovale sve do prve minute sudačke nadoknade prvog dijela kada Harry Kane na asistenciju Pedra Porra zabija svoj 10. prvenstveni gol glavom ove sezone, nešto što dosad nitko u povijesti Premier lige nije napravio. Dosadašnji rekord je iznosio 9 pogodaka glavom koliko je zabio Duncan Ferguson u sezoni 1997./98.

Onaj, u svakom slučaju bitniji podatak vezan uz taj pogodak, jest činjenica da je Kane došao do brojke od 209 pogodaka čime je preskočio Waynea Rooneya (208) na 2. mjestu povijesne ljestvice najboljih strijelaca Premier lige. Upravo se taj pogodak pokazao pobjedničkim jer su do kraja susreta mreže ostale netaknute, a tim slavljem su “Pijetlovi” prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede u natjecanju.

Komentari

Povezano