Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City svladao Chelsea i ušao u finale FA Cupa

U polufinalnom engleskog FA Cupa utakmicu su na Wembleyju odigrali Manchester City i Chelsea. Građani su rezultatom 1:0 prošli u finale natjecanja po 13. put u svojoj povijesti.

Prvo poluvrijeme je počelo mirno bez previše uzbuđenja na obje strane. Tek je u 37. minuti Cole Palmer nakon solo prodora pokušao udarcem koji je išao u donji lijevi kut, ali Stefan Ortega je uspješno obranio. Pred sam kraj prvog poluvremena Kevin De Bruyne je pao u šesnaestercu, ali sudac nije dosudio penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio nam je pružio više sadržaja. Nicolas Jackson je prvo izbio sam pred Ortegu, a nekoliko trenutaka nakon je pucao glavom, ali Ortega je bio spreman na oba pokušaja i ne dopušta londonskoj momčadi da zabije.

City je zaprijetio u 53. minuti, Phil Foden se oslobodio u kaznenom prostoru te pucao u donji lijevi kut. Đorđe Petrović spretno je obranio pokušaj Fodena.

Trenutak odluke došao je u 84. minuti. Tada je Bernardo Silva naletio na loptu ispred gola i poslao ju u donji desni kut. Sumarno, susret prve i devete momčadi Premiershipa je bio puno ravnopravniji nego što se možda očekivalo s obzirom na pozicije na ljestvici.

Drugi polufinalni par čine Coventry City i Manchester United. Utakmica je na rasporedu sutra u 16:30, a ukoliko sve prođe po očekivanjima kladionica u finalu 25. svibnja gledati ćemo Manchesterski derbi.

Komentari

Povezano