Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City tricom otvorio novu sezonu Premier lige

Nogometaši Burnleya i Manchester Cityja su na Turf Mooru imali čast otvoriti novu sezonu Premier lige. U ogledu povratnika u elitni razred i branitelja naslova, pobjedu su rezultatom 3:0 odnijeli “Građani”.

Tek što se stigla prokomentirati katastrofalna nova grafika rezultata, Manchester City je poveo. U trećoj minuti su odigrali kratki korner na desnoj strani nakon kojeg je Kevin De Bruyne centaršutom poslao loptu na daljnju stativu na kojoj se nalazi Rodri koji ju spušta u samo srce peterca gdje se nalazi neokrunjeni kralj tog prostora – Erling Haaland koji postiže prvi pogodak nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije puno bilo potrebno nogometašima Burnleya da nakon te početne dominacije Manchester Cityja, dođu sebi. Momčad Vincenta Kompanyja je stajala u visokom bloku te se fokusirala na obranu 1 na 1 dopuštajući Edersonu da drži loptu i pokuša razbiti linije.

Već u 23. minuti je došlo do prve izmjene. Kevin De Bruyne je zbog ozljede morao napustiti teren, a njega je zamijenio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Domaća momčad je konstantno bila na liniji dodavanja pa su tako brzo dolazili u posljednju trećinu, no nisu uspjeli do kraja zaprijetiti. Jednom je Rodri u posljednji trenutak otklonio opasnost ispred Amdounija, dok je u drugom navratu udarac Lylea Fostera prohujao pored vratnice.

Nakon toga je uslijedilo razdoblje u kojem su ”Građani” ipak sakrili loptu domaćima što je u 36. minuti dovelo do novog pogotka. Rodri je uputio vertikalno dodavanje za Phila Fodena koji iz desnog međuprostora dodavanjem iz prve krasno ”otključava” Kylea Walkera na krilu. Engleski bek šalje prizemnu loptu u kazneni prostor za Juliana Alvareza koji ju odlaže za Haalanda, a Norvežanin iz okreta s 11 metara pogađa od grede za vodstvo od 2:0.

Do kraja prvog dijela više nismo vidjeli nikakve izgledne prigode pa se na predah otišlo s tim rezultatom. Od zanimljivosti vezanih uz ovaj susret možemo istaknuti da je Haaland postao prvi nogometaš u povijesti moderne Premier lige koji je postigao prvi i drugi pogodak sezone te da mu je ovo četvrta uzastopna sezona koju otvara dvama pogotcima u prvom kolu.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika za gol, ali gosti u 75. minuti stižu do trećeg pogotka. Nakon ubačaja iz slobodnog udarac je uslijedio “fliper” u petercu domaćih, a na loptu prvi stiže Rodri te ju zakucava u mrežu iz blizine za 3:0. Bila je to ujedno i prva prava prilika za pogodak tijekom prvih 30 minuta drugog dijela.

U 79. minuti je u igru ušao i Joško Gvardiol kojemu je to bio debi za engleske i europske prvake. Do kraja susreta nismo vidjeli ništa konkretno ni od jedne ekipe izuzev crvenog kartona Anessa Zarouryja nakon opasnog starta na Kyleu Walkeru pa je susret okončan s tih 3:0.

Komentari

Povezano