Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United i Liverpool remizirali u dramatičnom derbiju

Najveći derbi engleskog nogometa koji već nekoliko sezona osim tradicijske, ne nudi pretjeranu natjecateljsku neizvjesnost, od 16:30h na Old Traffordu igrali su Manchester United i Liverpool.

Obje su ekipe u susret ušle u dijametralno suprotnim raspoloženjima kao posljedicom zbivanja u završnicama nadoknadama utakmica tijekom tjedna: Manchester United nakon šokantnog poraza od Chelsea rezultatom 4:3 nakon što su vodili 3:2 do 97. minute, a Liverpool nakon teže od očekivane pobjede protiv fenjeraša Sheffield Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute obje su ekipe krenule izrazito napadački, kažnjavajući svaku grešku protivnika, pa je Manchester United postigao pogodak već u 2. minuti preko Garnacha. Ipak, gol je opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se našao argentinski napadač.

Koju minutu nakon uzvratio je Liverpool preko Szoboszlaija koji se našao u matnoj poziciji, no Andre Onana na golu Manchester Uniteda fantastično je reagirao i instinktivnom reakcijom zaustavio udarac Liverpoolovog veznjaka.

Nakon burnog početka uslijedilo je dvadesetak minuta zatišja, a onda je Liverpool stigao do vodstva. Andy Robertson izveo je korner, Darwin Nunez prebacio lotu glavom, a Luis Diaz potpuno usamljen na drugoj stativi poluvolejem zakucao loptu u gol za oduševljenje gostujućeg navijačkog sektora i 1:0.

S obzirom na viđeno na travnjaku Old Trafforda u prvom dijelu, pravo je čudo kako je Liverpool na odmor otišao samo s golom prednosti. Lakoćom su Kloppovi igrači izlazili pred Onanin gol, no Diaz, Salah i Nunez nisu bili precizni tj. niti jedan od njihovih preostalih 15 udaraca nije završio u golu. S druge strane, Manchester United osim poništenog pogotka na početku, niti jednom nije pucao po golu Liverpoola, pa je ta statistička rubrika nakon 45 minuta bilježila okruglu nulu.

Ali da je nogomet nepredvidiva i najzabavnija igra na svijetu pokazala je 50. minuta. Loptu je na centru imao Quansah i potpuno sam, ne gledajući gdje se nalaze protivnički igrači, poslao paralelnu loptu. Njegovu je namjeru pročitao Bruno Fernandes i udarcem punim stopalom s centra igrališta loptu poslao pored Kellehera koji je stajao izvan svojeg mjesta, za 1:1.

Taj je gol označio početak nadanja za Manchester United koji je zaredao s nekoliko opasnih napada, no uzvratio je i Liverpool sjajnim protunapadom kojeg je lošim dodavanjem okončao Darwin Nunez.

Manchester United vratio se u život i tražio preokret te kažnjavanje Liverpoolovih promašaja, a do njega i stigao u 68. minuti. Akcija na postavljenu obranu Liverpoola završila je kod 18-godišnjeg Kobbie Mainooa, koji je primio loptu i iz okreta fenomenalnim udarcem rasparao mrežu golmana Kellehera za 2:1.

Kad se činilo da Manchester United brodi prema pobjedi, Liverpool je stigao u priliku izjednačiti iz kaznenog udarca, kojeg je na Eliottu neopreznim startom skrivio Wan-Bissaka. Loptu je na bijelu točku stavio Mohamed Salah i poslao nju u jednu, a Onanu u drugu stranu za 2:2.

Usprkos burnoj bitci do kraja susreta, rezultatske promjene nije bilo. Liverpool je tako ispustio iznimno bitne bodove u borbi za vrh i izjednačio se s Arsenalom koji ima bolju gol-razliku, dok su Crveni vragovi ostali šesti.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano