Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United iz dva penala svladao Everton

28. kolo engleske Premier lige otvorili su na Old Traffordu Manchester United i Everton. U utakmici koju su odlučila dva kaznena udarca, Manchester United je slavio 2:0.

Nije moglo bolje krenuti za United koji je poveo u 12. minuti. Alejandro Garnacho je izborio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Bruno Fernandes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je razdoblje igre u kojemu je Everton izgledao kao bolji protivnik. No, sve njihove prijetnje uspješno je zaustavljao André Onana.

U 36. minuti domaćini udvostručuju vodstvo na gotovo identičan način. Ponovno je Garnacho napravio većinu posla i sjajnim prodorom izborio kazneni udarac. Ovoga puta siguran izvođač bio je Marcus Rashford za 2:0 Manchester Uniteda na poluvremenu.

U drugom dijelu Everton je preuzeo inicijativu i pokušao smanjiti rezultat. No, United je jako dobro stajao u obrani i nisu dopuštali Evertonu previše. Gostima iz Liverpoola nije pomoglo ni konstantno donošenje krivih odluka u najbitnijim trenutcima.

Manchester United je tako upisao sva tri boda kojima se učvrstio na šestoj poziciji. Za Tottenhamom na petoj poziciji zaostaju tri boda uz dvije utakmice više. Everton je ostao na 16. poziciji s 25 bodova te će bodove za potvrdu ostanka u ligi tražiti u idućim kolima.

Komentari

Povezano