Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United nastavio svoju agoniju porazom protiv Foresta

2023. godina nije ona koju će navijači Manchester Uniteda najbolje pamtiti, a upravo ova posljednja utakmica u godini koju je njihov klub danas odigrao je pravi pečat svega onog što im se kroz nju dešavalo.

Nakon velikog preokreta protiv Aston Ville, izabranici Erika Ten Haga su danas ponovo razočarali i vratili klub donekle u realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme je potpuno pripalo domaćoj momčadi koja nije dozvolila da najtrofejniji Engleski klub stvori bilo kakvu opasnost, da bi u 64. minuti drugog poluvremena preko Nicolása Domíngueza načeli mrežu Andrea Onane za 1:0.

Nakon primljenog pogotka, gosti su konačno pokazali energiju i potpuno preuzeli inicijativu koju je u 78. minuti okrunio Marcus Rahford nakon asistencije Alejandra Garnacha. Rashfordu je ovo tek drugi gol ove sezone u Premier ligi i prvi još od utakmice s Arsenalom prije 3 mjeseca na Emiratesu.

Da stvari ne budu jednostavne za United, pobrinuo se Morgan Gibbs-White samo 3 minute nakon izjednačenja te svojim pogotkom ponovo bacio Crvene vragove u rezultatski zaostatak i novi šok.

Iako je utakmica zbog duge sudačke nadoknade trajala još 20 minuta, ekipa Nuña Espirita Santa je ponovo uspjela održati protivnike sterilnim te bez prevelikog stresa održati rezultat 2:1.

Komentari

Povezano