Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United ostao bez Europe, Kopenhagen u osmini finala uz Bayern

Završna večer A skupine Lige prvaka nam je na papiru donijela puno kalkulacija i mogućnosti u gotovo svakom rezultatu koji se potencijalno mogao dogoditi.

Minhenski Bayern je još prije 2 kola osigurao svoj prolaz i prvo mjesto, ali su Manchester United, Galatasaray i Kopenhagen jednako ostali u trci, te su večeras svi ovisili sami o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa koja je možda najviše strijepila od konačnih ishoda je bio baš Manchester United. Bayern je na Old Trafford stigao nakon debakla u Frankfurtu od 5:1, ali se i od izabranika Erika Ten Haga očekivalo da pokažu reakciju nakon svojevrsnog debakla protiv Bournemoutha od 3:0 na svom stadionu.

S obzirom da su Bavarci sletili na Otok bez ikakvog rezultatskog pritiska, pravu vatru od njih u prvih 45 minuta gotovo da nismo vidjeli. Prvih par minuta je Bayern pokazivao znakove života, ali je većina utakmice protekla u potpunoj kontroli lopte bez suviše rizika.

Jedino što se može istaknuti iz prvog poluvremena je nova ozljeda u redovima domaćih, budući da je kapetan ekipe Harry Maguire bio primoran napustiti teren u 40. minuti zbog ozljede zadnje lože.

Ovo je ujedno 25.-ta ozljeda koju je engleski velikan doživio ove sezone, a pri izlasku sa terena je Maguire dobio ovacije od cijelog stadiona.

Drugo poluvrijeme je počelo dosta agresivnije od strane Uniteda, te je brzopletost u nekim situacijama možda i koštala igrače krucijalnog gola, a u 71. minuti nakon sjajnog odigravanja Harryja Kanea, Kingsley Coman postigao je gol za nove glavobolje navijača Uniteda. Ovo je ujedno 15.-ti gol kojeg je United primio ove sezone u Ligi prvaka, čime su postavili negativan rekord za najviše primljenih golova u povijesti Lige prvaka od strane jednog premierligaša.

Do kraja utakmice nije bilo nekih zapaženih prilika niti sa jedne strane, te je Bayern ovom pobjedom na neki način malo isprao svoj obraz nakon prošlog vikenda, dok se agonije na Old Traffordu samo nastavljaju i nitko ne zna kada im dolazi kraj.

S druge strane, Copenhagen je u spektaklu u Danskoj izborio povijesni prolazak u nokaut fazu Lige prvaka pobjedom protiv turskog Galatasaraya rezultatom 1:0.

Mnogi su naglašavali da bi Galatasaray mogao biti taj koji bi mogao iskoristiti krizu u kojoj se Manchester United nalazi, pogotovo nakon one predstave protiv Bayerna u Turskoj, ali je na kraju danski predstavnik taj koji je iskoristio ovu zlatnu priliku.

Heroj večeri je bio Lukas Lerager golom u 58. minuti i ujedno svojim trećim u Ligi prvaka ove nevjerojatne sezone za Copenhagen. Lerager je kasnije i pocrvenio, no to nije utjecalo na konačni rezultat.

Galatasaray će tako svoju europsku avanturu nastaviti u šesnaestini finala Europa lige u veljači, no iako će većina njihovih navijača biti razočarani neprolaskom u dalju fazu Lige prvaka, mora se reći da ako ekipa cilja europski trofej ove sezone, šanse u Europa ligi im nisu male ukoliko ponove izvedbe kao u utakmicama protiv Bayerna.

Manchester United je tako sa svoja 4 boda posljednji u grupi i spas sezone će morati tražiti u Premier ligi gdje im također ne ide baš najbolje, ali je izgledno kako će na zimu morati doći do većih promjena ukoliko i dalje postoje nade za trenutnu sezonu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano