Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United slavio preokretom, Arsenal kiksao

Treće kolo engleske Premier lige u subotnjem terminu od 16 sati ponudilo nam je vrlo uzbudljive dvoboje. Tako smo imali prilike vidjeti čak tri postignuta pogotka u prvih pet minuta od strane autsajdera Nottingham Forresta i Fulhama protiv favoriziranih Manchester Uniteda i Arsenala.

Nismo se još ni udobno smjestili kada je Nottingham šokirao Crvene Vragove i poveo već u drugoj minuti susreta. Nakon udarca iz kuta Uniteda, gosti su krenuli u brzu tranziciju iz koje je Taiwo Awoniyi poslao loptu u desni donji kut za 1:0. Samo dvije minute kasnije Nottingham je povećao svoje vodstvo nakon što je Willy Boly odlično reagirao i glavom postigao pogodak za prednost od dva pogotka gostiju nakon samo četiri minute susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini iz Manchestera uspostavili su inicijativu i posjed lopte te pritisnuli goste, a to im se isplatilo u 18. minuti kada je Christian Eriksen smanjio zaostatak nakon odličnog ubačaja Marcusa Rashforda s lijeve strane. Osam minuta kasnije Bruno Fernandes je ubacio, a Casemiro loše reagirao glavom iz neposredne blizine te promašio ogromnu priliku. Nastavio je United s pritiskom i dominacijom do kraja prvog dijela, no svaki puta kada bi gosti izašli u kontranapad izgledalo je to poprilično opasno za momčad Erika Ten Haaga.

Unitedova dominacija urodila je plodom početkom drugog dijela kada su izjednačili nakon lukavo izvedenog prekida. Fernandes je izveo slobodan udarac te nastavio u trku nakon kojeg se našao u prilici da asistira za pogodak Casemiru je pogodio iz neposredne blizine za 2:2. Nastavio se pritisak, a samo minutu kasnije Antony se izvukao na lijevu nogu te s ruba šesnaesterca gađao suprotan kut, no Matt Turner je sjajnom reakcijom obranio njegov pokušaj.

U 67. minuti Nottingham je ostao s igračem manje na terenu nakon što je Joe Worrall srušio Fernandesa na samom rubu kaznenog prostora i zaradio izravan crveni karton. Osam minuta kasnije domaćini su potpuno preokrenuli rezultat nakon što je Danilo srušio Rashforda i skrivio jedanaesterac. Siguran je s bijele točke bio Fernandes koji potvrđuje pobjedu za United nakon što su primili povijesno dva brza pogotka na samom početku susreta.

Na utakmici između Arsenala i Fulhama pogodak je, kao i u prethodnom slučaju, pao u vrlo ranoj fazi susreta, u prvoj minuti. Nakon pogreške Bukaya Sake i njegovog krivog dodavanja unazad, Andreas Pereira je to iskoristio i udarcem u donji lijevi kut šokirao Topnike. Nakon početnog uzbuđenja, Artetina momčad prijetila je u dva navrata preko Gabriela Martinellija, dok su gosti imali pokušavali preko Raula Jimeneza, no također bezuspješno. Do kraja poluvremena pritisnuo je Arsenal, Sakin pokušaj glavom je bio neprecizan, a pokušaje Odegaarda i Martinellija uspješno je branio vratar gostiju Bernd Leno.

Pritisak Arsenala isplatio se u drugom dijelu, prvo su u 70. minuti izjednačili nakon što je s bijele točke siguran bio Saka, da bi samo dvije minute kasnije za potpuni preokret pogodio Eddie Nketiah. U 83. minuti igrač Fulhama Calvin Bassey zaradio je drugi žuti odnosno crveni karton. I kada je sve izgledalo kako Topnici imaju sve za upisati sva tri boda João Palhinha im je ugasio te nade i postigao pogodak za izjednačenje nakon ubačaja Harrisona Reeda.

Brentford i Crystal Palace remizirali su rezultatom 1:1, strijelac za domaće bio je Kevin Schade u 18. minuti dok je za goste precizan bio Joachim Andersen u 76. minuti susreta. U posljednjoj utakmici Wolverhampton je na gostujućem terenu svladao Everton pogotkom Saše Kalajdžića u 87. minuti, a vratar gostiju José Sá upisao je sedam obrana, od čega njih čak šest bilo unutar kaznenog prostora.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano