Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United u sudačkoj nadoknadi iskopao bod kod Porta

U večeri ispunjenoj utakmicama europskih klupskih natjecanja odigran je i susret drugog kola liga faze UEFA Europske lige između Porta i Manchester Uniteda. Porto je na svom Estádio do Dragão dočekao engleskog velikana kao drugoplasirana ekipa portugalskog prvenstva, dok su gosti stigli sa nezavidnim nizom od tri utakmice bez pobjede uključujući i neugodni poraz od Tottenhama u šestom kolu engleske Premier lige.

Iako je Manchester United puno bolje ušao u susret, Porto nije potonuo te su se vratili pa čak i preokrenuli, ali gosti su se kasnim golom spasili izvukli remi rezultatom 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni vragovi poveli su već u svom prvom ozbiljnom izlasku pred protivnički gol. Marcus Rashford primio je loptu na lijevom krilu i u svom stilu krenuo u prodor u kojem se sjajno riješio nekoliko obrambenih igrača Porta prije nego li je prizemnim udarcem naciljao donji desni kut vrara Dioga Coste koji nije najbolje reagirao na to te je na semaforu od 7. minute pisalo 0:1.

Manchester je nastavio postepeno plesti mrežu oko šesnaesterca domaćina koji su dosta zbunjeno ušli u susret, a to je stiglo po drugi put na naplatu u 20. minuti. Christian Eriksen je još jednom lijevo pronašao Rashforda koji se ovoga puta našao u ulozi asistenta nakon što je podvalio loptu za Rasmusa Højlunda čiji udarac Costa nije uspio zaustaviti.

Kako se to nerijetko viđa kod Uniteda ovih dana, uslijedio je trenutak dekoncetracije u 27. minuti. João Mário poslao je ubačaj na peterac crvenih, a Noussair Mazraoui je u namjeri da očisti loptu uputio udarac na vlastiti gol kojeg André Onana brani, ali na odbijenu nailazi Pepê koji svojim pogotkom vraća Porto u život.
Tim pogotkom se Porto trgnuo i vratio na noge, a zatim i u samo utakmicu po pitanju rezultata. Igrala se 34. minuta kada je Mário još jednom poslao ubačaj u srce kaznenog prostora, a ovaj je sletio savršeno na glavu Samuela Omorodiona koji je glavom pogodio pod samu gredu za izjednačenje.

Odmah na početku druge dionice susreta Porto je imao priliku doći do potpunog preokreta kada se Francisco Moura našao u izglednoj situaciji, ali Onana je pravovremeno reagirao i zaustavio taj pokušaj.
Što nije mogao Moura, uspio je Omorodion u 50. minuti kada je spremno dočekao loptu Pepêa koji prošao po desnom boku i uposlio Španjolca nigerijskih korijena.

Prvu ozbiljniju priliku u drugom dijelu Manchester United je imao u 62. minuti kada je Mazraoui s ruba kaznenog prostora u padu uputio nezgodan udarac kojeg je Costa na kraju zaustavio. Dodatna muka za Manchester bio je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton za kapetana Bruna Fernandesa u 81. minuti nakon visoko podignute noge.

Gosti su svom svojom snagom tražili pogodak spasa, a dočekali su ga u 91. minuti kada je Harry Maguire kao džoker s klupe nakon kornera zabio za poravnanje i konačan rezultat.

Manchester United je tako u dvije utakmice Europske lige izvukao dva boda, a idući izazov će im biti novo gostovanje, ovaj put kod Fenerbahçea. Porto će sigurno žaliti za izgubljena tri boda, a ovaj jedan osvojeni je ujedno i prvi ove sezone te će nove bodove tražiti u idućem kolu kod kuće protiv Hoffenheima.

Komentari

Povezano