Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester United uvjerljiv, Ipswich preokretom izbacio Wolvese

Večernji termin utorkom bio je rezerviran za sedam utakmica šesnaestine finala engleskog Liga kupa. Najzanimljiviji dvoboj svakako je bio onaj između Manchester Uniteda i Crystal Palacea na Old Traffordu.

Erik ten Hag odlučio je na klupi ostaviti napadački trojac u vidu Brune Fernandesa, Marcusa Rashforda i Rasmusa Højlunda, a posebno je bilo zanimljivo vidjeti ovoljetnu prinovu Sofyana Amrabata koji je svoj prvi start za Crvene vragove upisao na poziciji lijevog beka iako je nominalno vezni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je od početka susreta preuzeo posjed lopte i inicijativu na terenu, ali gostujuća momčad uspjela ih je neutralizirati i ostaviti bez konkretnije prilike. Takvo stanje vladalo je do 21. minute kada je Facundo Pellistri lijepo spustio za Diega Dalota, a ovaj odigrao povratnu loptu za Alejandra Garnacha koji postiže pogodak i dovodi svoju momčad u vodstvo.

Razigrali su se domaćini nakon tog gola, zaprijetili u nekoliko navrata u idućih pet minuta, a u 27. minuti uspjeli su povećati svoju prednost. Mason Mount izveo je udarac iz kuta, a Casemiro se odlično izborio za poziciju i glavom postigao pogodak za povećanje prednosti Uniteda.

Palace je prvom poluvremenu ostao bez ikakvog udarca prema suparničkim vratima, a Crveni vragovi u drugom dijelu nastavili su tamo gdje su stali. U 55. minuti Casemiro je ovaj puta u ulozi asistenta, a na drugoj stativi je odlično pronašao Anthony Martiala koji je sigurno pogodio za treći pogodak Uniteda na susretu.

Palace je praktički jedina dva pokušaja na susretu imao preko Jeana-Philippea Matete u 68. i 85. minuti, no André Onana je u oba navrata dobro reagirao i sačuvao svoju mrežu netaknutom. Do kraja susreta United je imao priliku zabiti još koji pogodak, ali i ovako su poprilično uvjerljivo slavili i plasirali se u osminu finala.

Treći od ukupno pet premierligaša koji su večeras tražili prolaz dalje bio je Wolverhampton, a za protivnika su imali sudionika Championshipa Ipswich Town. Wolvesi su odlično otvorili susret i u prvih 15 minuta postigli dva pogotka, a strijelci su bili Hee-Chan Hwang i Toti Gomes. Ipak Ipswich je do kraja prvog dijela uspio izjednačiti golovima Omarija Hutchinsona u 28. i Freddiea Ladapoa u 39. minuti, a u oba navrata asistent je bio Marcus Harness.

Na predah se otišlo s rezultatskim egalom, a u 58. minuti Ipswich dolazi do potpunog preokreta golom Jacka Taylora. Harness ponovno je namjestio pogodak te tako upisao hat-trick asistencija i svojoj ekipi donio prolazak dalje.

Burnley je svoj zadatak obavio maksimalno profesionalno, a protivnik im je bio četveroligaš Salford kojeg su svladali rezultatom 4:0. Već nakon prvih pola sata Burnley je postigao tri pogotka, a strijelci su bili redom Sander Berge, Jacob Bruun Larsen i Dara O’Shea. Kroz cijeli susret su dominirali i protivnika ostavili bez udarca u okvir, a potvrdu pobjede donio je Wilson Odobert na asistenciju Anassa Zaouryja kojem je to također bila treća asistencija na susretu.

Osim Wolvesa, Luton je još jedan član Premier lige koji je ispao u ovoj fazi natjecanja. Iako su kroz veći dio utakmice imali loptu u svom posjedu i jednom pogađali okvir vrata, na kraju nisu uspjeli postići pogodak. To je ipak pošlo za nogom njihovom protivniku, trećeligašu Exeteru, koji je na kraju slavio pogotkom Demetrija Mitchella u 83. minuti i tako prošao u iduću fazu natjecanja.

U preostala dva dvoboja između niželigaša, Mansfield je zanimljive serije jedanaesteraca svladao Peterborough United. Naime, nakon regularnog dijela utakmica je završila rezultatom 2:2, a od ukupno devet izvedenih kaznenih udaraca u raspucavanju imali smo prilike vidjeti čak pet promašaja.

Middlesbrough je pak poprilično uvjerljivom predstavom svladao Bradford City rezultatom 2:0, a mogli su postići i još koji pogodak s obzirom da su kroz susret kreirali čak četiri velike prilike.

Komentari

Povezano