Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manuel Neuer se umirovio od njemačke reprezentacije

Jedan od najboljih vratara svih vremena Manuel Neuer, više neće braniti za njemačku reprezentaciju. Objavio je to Nijemac na svojim društvenim mrežama.

Neuer je za Njemačku debitirao daleke 2009. u prijateljskoj utakmici protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, a od tada je skupio čak 124 nastupa između vratnica. Bio je dio momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo te je dva puta proglašavan Igračem godine u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni vratar se emotivnim pismom oprostio od reprezentacije, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi navijači, draga nogometna Njemačka,

Nakon više od 15 godina i 124 međunarodne utakmice, danas završava moja karijera u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji.

Svatko tko me poznaje zna da ovu odluku nisam donio olako. Osjećam se jako dobro fizički i naravno da bi me zanimalo i Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Ipak, nakon brojnih intenzivnih i dugih razgovora s obitelji i prijateljima, došao sam do odluke da je sada pravo vrijeme da završim svoje poglavlje u reprezentaciji.

Kad se danas osvrnem, osjećam se ponosno i zahvalno! Ne samo zato što smo 13. srpnja 2014. ispunili svoj veliki san i zajedno u Brazilu postali svjetski prvaci. Ukupno 7 godina i 61 utakmicu smio sam voditi njemačku reprezentaciju kao kapetan na terenu – sve dok se nisam ozlijedio. Čast koju sam svaki put cijenio.

Domaće Europsko prvenstvo ove godine bilo je još jedan vrhunac, iako to nažalost nije bilo dovoljno za naslov. Jer, svake sam sekunde osjećao vrlo posebnu euforiju i solidarnost u cijeloj zemlji. Neka tako i ostane!

Veliko hvala svim zaposlenicima, voditeljima, trenerima i suigračima koji su me pratili od mog debija u reprezentaciji 2. lipnja 2009.! A posebno bih želio zahvaliti vama, dragi navijači, što ste me podržavali godinama! Volio sam nositi reprezentativni dres. Vaš Manu”, napisao je Neuer.

Komentari

Povezano