Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marcelo Bielsa: “Najteže je pronaći igrače poput Luke Modrića”

Legendarni argentinski trener Marcelo Bielsa u svojoj je izjavi za medije objasnio koju je poziciju po njemu najteža za pronaći danas. Kako kaže El Loco, to je osmica – najteže je pronaći igrača koji naprijed funkcionira kao desetka a u obrani kao šestica. Takvu poziciju je nazvao “Modrić”:

“Igrač kojeg je najteže pronaći u nogometu je osmica. Nazvao sam je “Modrić” – netko tko se brani kao šestica, a napada kao desetka. On ima vještine za branjenje, vještine za napadanje i razumijevanje igre u oba smjera.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bielsa je Luku Modrića odabrao kao utjelovljenje najrjeđeg tipa igrača, a riječi iskusnog trenera imaju veliku težinu. Argentinac je u svojoj karijeri vodio razne momčadi, a najupečatljivije su njegove uloge bile na klupi Argentine, Čilea, Athletic Bilbaa, Leeds Uniteda itd.

Ovaj je taktički revolucionar trenutno izbornik Urugvaja, s kojim je drugi na tablici u Kvalifikacijama za Svjetsko prventstvo 2026. godine s 13 bodova iz šest utakmica. Posebno su pamtljive bile pobjede nad Argentinom i Brazilom.

Komentari

Povezano