Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marcelo Bielsa zaradio suspenziju jer mu je momčad kasnila na utakmicu minutu i pol

Zanimljiva vijest stiže iz uvijek zanimljive Copa Américe koja je trenutno u tijeku, a tiče se karizmatičnog izbornika reprezentacije Urugvaja Marcela Bielse. Naime, El Loco je dobio zabranu vođenja jedne utakmice na klupi svoje momčadi, a razlog je zaista neobičan.

Njegovi su momci u prve dvije utakmice skupine protiv Paname i Bolivije na teren istrčali s minutom i pol zakašnjenja nakon pauze za poluvrijeme. Iz CONMEBOL-a su zaključili kako je ovo neprihvatljivo ponašanje, pa su argentinskog stručnjaka kaznili s 15 tisuća dolara kazne, te mu zabranili da s klupe vodi Urugvaj u trećoj utakmici protiv SAD-a kao i da prisustvuje press-konferenciji nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po navijače La Celeste, Urugvaj je gotovo pa siguran putnik u četvrtfinale čak i u slučaju poraza koji se s obzirom na urugvajska, odnosno američka, izdanja na turniru ipak ne očekuje. Momčad će u toj utakmici voditi Bielsin pomoćnik Diego Reyes, koji se javnosti već obratio rekavši kako se radi o prestrogoj sankciji koja ima i negativan učinak na raspoloženje ekipe.

Naknadno je stigla vijest kako su istu kaznu dobili i izbornici Argentine Lionel Scaloni, Čilea Ricardo Gareca i Venezuele Fernando Batista – sve redom argentinski stručnjaci. Razlog za kaznu je isti kao i u Bielsinom slučaju, a očito su iz CONMEBOL-a ove godine pažljivo kalibrirali štoperice i odlučili trenirati pedantnost.

Izbornik Perua Jorge Fossati nije među kažnjenima, no već je kritizirao ovo pravilo, rekavši kako brojanje vremena ne može započeti od zadnjeg zvižduka na poluvremenu već od trenutka kada momčadi uđu u svlačionice. Svoj je stav obrazložio rekavši kako su na nekim stadionima “svlačionice udaljene kilometrima od terena”.

Komentari

Povezano