Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marčinko osvojila šestu titulu u svom šestom finalu

Najbolja hrvatska mlada tenisačica i naša velika uzdanica, Petra Marčinko, osvojila je danas svoj šesti profesionalni naslov. Ona je u finalu ITF W60 turnira u portugalskoj Caldas da Rainhi sa 6:4 6:1 svladala Francuskinju Leoliju Jeanjean.

Petra je na samom početku napravila break kojeg je uspješno čuvala do 3:2 kada Jeanjean po prvi put dolazi do break lopti koje hrvatska tenisačica uspješno spašava. Već u sljedećem gemu je Marčinko došla do drugog breaka oduzevši servis Francuskinji bez izgubljenog poena za vodstvo od 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinja je uspjela nadoknaditi jedan break zaostatka, no više od toga nije mogla pa je Petra prvi set osvojila sa 6:4.

Drugi set je Marčinko rutinski odradila. Veoma brzo je povela s 4:0 te protivnici nije dozvolila nikakav prostor za povratak u meč. Jeanjean, temperamentna kakva je, je u par navrata bila izrazito frustrirana svojom predstavom pa je kod 5:1 dobila opomenu za nesportsko ponašanje zbog vrištanja na publiku.

Na kraju je Marčinko s poprilično glatkih 6:4 6:1 osvojila treći naslov ove sezone nakon što je prethodno slavila u Rimu i Tarvisiju.

Za 17-godišnjakinju je ovo bilo šesto finale karijere i šesti trijumf, a ovim naslovom je na WTA ljestvici skočila za 33 mjesta te će od ponedjeljka biti 143. tenisačica svijeta što je njezin novi najbolji plasman u mladoj karijeri.

Dodajmo i to da je finale ITF turnira u Rumunjskoj igrala još jedna naša mlada tenisačica, 19-godišnja Lucija Ćirić Bagarić, a ona je nakon velike borbe i tijesnog meča koji je trajao preko dva i pol sata, ipak poražena sa 7:5 4:6 5:7 od Ruskinje Ekaterine Makarove.

Komentari

Povezano