Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marčinko u finalu, Gojo bez glavnog ždrijeba Hallea

Nakon dvije uvjerljive pobjede jučer, Petra Marčinko danas je igrala polufinale ITF-a u Rimu. Drugi naš predstavnik danas u akciji bio je Borna Gojo koji je igrao kvalifikacije za jaki ATP 500 u Halleu. Na kraju su naši tenisači upisali polovičan uspjeh.

Prvi je na teren izašao Gojo kojem je na travi Hallea protivnik bio Daniel Altmaier. 59. tenisač svijeta je bio prejak za Goju koji se cijeli meč mučio sa servisom te je u konačnici Nijemac slavio u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu oba tenisača su mirno držala svoj servis pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je pri rezultatu 5:5 Altmaier uzeo dva poena u nizu te samim time i set.

U drugom setu Altmaier je kod rezultata 2:1 uzeo servis Goji te tu prednost više nije ispuštao. Nakon što u cijelom meču nije pružio Goji break loptu Altmaier je sa 6:3 prošao u finalno kolo kvalifikacija gdje ga čeka Christopher Eubanks.

Marčinko je na teren u Rimu izašla oko 12 sati i nije se dugo zadržala na njemu. U dva sigurna seta bila je bolja od 328. tenisačice svijeta Sapfo Sakellaridi.

U prvom setu Marčinko je čak tri puta oduzimala servis protivnici dok je svoj gubila samo jednom pa je tako s uvjerljivih 6:2 povela u setovima.

Nastavila je Marčinko bolje igrati i u nastavku gdje je s još dva breaka potvrdila prolazak u finale. Tamo će igrati protiv mlade Talijanke Georgie Pedone.

Komentari

Povezano