Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marijan Budimir novi trener Širokog Brijega

Sukladno kuloarskim predviđanjima u posljednjih nekoliko tjedana, Marijan Budimir, dosadašnji trener juniora Hajduka, preuzeo je klupu BiH-prvoligaša Širokog Brijega. Budimiru će ovo biti prvi samostalni seniorski posao, a s juniorima je Hajduka ove godine ispisao povijest plasiravši se u finale juniorske Lige prvaka, gdje su Bili poraženi od vršnjaka AZ Alkmaara.

Podsjetimo se, Budimir je nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac (U17 i U19 kategorije), koji je igračku karijeru započeo u Udineseu, gdje je otišao baš iz Hajdukovih omladinskih kategorija, a nastavio u Sloveniji, Litvi, te zaprešićkom Interu, Karlovcu, Orkanu, i Mladosti iz Proložca. Trenersku je karijeru započeo još 2014. u mlađim kategorijama RNK Splita, da bi 2016. prešao u Hajduk. Tamo je obavljao niz funkcija, uključujući i onu pomoćnog trenera Siniši Oreščaninu dok je ovaj vodio seniore. Juniorsku je momčad Budimir preuzeo 2019., te osvojio dvije titule prvaka države (2020. i 2021.), dok je ove godine osvojio drugo mjesto, izgubivši prvo mjesto u samom finišu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široki Brijeg je prošlu sezonu završio na 5. mjestu tamošnje Premijer lige, čime je momčadi izmaknuo europski plasman, a trenersku je klupu napustio Ivica Barbarić. Navodno bi Budimira na novu destinaciju trebalo pratitit i nekoliko Hajdukovih juniora, a spominje se i preuzimanje troška stožera prve momčadi od strane splitskog kluba, što je tip suradnje koji je Hajduk već imao sa slovenskim Radomljem.

Komentari

Povezano