Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marin Čilić ostao bez drugog kola Australian Opena

Hrvatski tenisač Marin Čilić je noćas odigrao povratnički Grand Slam meč. On je u okviru prvog kola Australian Opena igrao protiv Fabiana Marozsana, 65. igrača svijeta te je poražen sa 1:6 6:2 2:6 5:7.

Mađar je prvi set ekspresno osvojio te je Čiliću prepustio tek jedan gem, njegov prvi na servisu. Do kraja je Marozsan osvojio pet gemova u nizu za glatkih 6:1, a u mnogome mu je pomogao Čilić koji je prvi set okončao s čak 15 neprisiljenih pogrešaka uz samo sedam winnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj se omjer izrazito popravio u drugom setu kojeg je Čilić dobio sa 6:2 uz dva breaka, a Marin ga je završio sa 17 winnera uz 10 neprisiljenih. Također je osvojio i izvrsnih 75% poena nakon ubačenog prvog servisa.

Treći set je bio izjednačen samo do 2:2, ali onda mađarski tenisač ponovno niže četiri uzastopna gema i sa 6:2 dolazi do vodstva od 2-1 u setovima. U četvrtom setu su oba tenisača suvereno osvajala svoje servis gemove i kada se činilo da će o pobjedniku odlučivati tiebreak, Marozsan dolazi do meč lopti. Prve dvije je Čilić spasio servis winnerom i as servisom, međutim treća je bila sreća za Mađara koji winnerom po paraleli dolazi do svoje druge Grand Slam pobjede u karijeri nakon što je prošle godine na US Openu svladao Sebastiana Ofnera.

Marin je meč okončao s tek 52% ubačenog prvog servisa, spasio je 11 od 17 break lopti, dok je iskoristio obje koje je izborio. Imao je potpuno izjednačen omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka (46-46), dok je Mađar s druge strane ubacio 65% prvog servisa te je osvojio odličnih 80% poena nakon ubačaja. Također, ono što se mora istaknuti jest to da Marinovo kretanje, prema očekivanju s obzirom na ozljede koljena, u ovom trenutku nije ni izbliza dovoljno za natjecanje na najvišem nivou.

Marozsana u drugom kolu očekuje 22. nositelj turnira, Argentinac Francisco Cerundolo, dok će Čilić pričekati na prvu pobjedu od povratka na Tour.

Komentari

Povezano