Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marin Čilić preokretom došao do prve ATP pobjede poslije 20 mjeseci

Hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je započeo nastup na ATP turniru u kineskom Hangzhouu. Trenutno 777. tenisač svijeta je s 5:7, 6:3, 6:0 porazio Amerikanca Zacharyja Svajdu.

Prvi set ovog meča su obilježili izgubljeni servis gemovi. Marin je nažalost izgubio čak četiri od šest svojih servis gemova pa tri breaka koja je napravio nisu značila ništa. Uz katastrofalnih 37% ubačenih prvih servisa i tek 16% osvojenih poena na drugom servisu, iznenađujuće je da je prvi set uspio izgubiti sa samo 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja meča Marin više nije izgubio niti jedan servis gem. Ključni break drugog seta je napravio kod vodstva od 3:2 te ga je uspješno zadržao do kraja seta uz jednu spašenu break loptu baš kod servisa za izjednačenje na 1-1. U konačnici je iskoristio drugu set loptu i tako odveo meč u odlučujući set.

Treći set je od početka bio jednosmjerna ulica, a Čilić ga je završio bez izgubljenog gema za veliku pobjedu, prvu na ATP razini poslije 20 mjeseci, odnosno od prvog kola ATP turnira u Puneu u siječnju 2023. godine kada je sa 6:3, 3:6, 6:1 svladao Roberta Carballesa Baenu.

Čilić je meč završio s 88% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa uz 14 as servisa od kojih su čak četiri došla u posljednjem gemu dvoboja. Također je imao 33 winnera, 21 više od protivnika.

Ovom pobjedom je Čilić napredovao sa 777. mjesta ATP ljestvice na 607. poziciju, a za mjesto u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča između Maximilliana Marterera (ATP – 105.) i Yoshihita Nishioke (ATP – 54.).

Komentari

Povezano