Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marin Čilić u reprizi polufinala Australian Opena iz 2018. stigao do četvrtfinala Challengera

Marin Čilić nastavlja s povratkom na teniske terene te je u četvrtak igrao dvoboj drugog kola s još jednim povratnikom u svijet tenisa. Susreo s s Kyleom Edmundom te je protiv Britanca došao do pobjede od 2-0 u setovima.

Čilić je ponovno u meč krenuo uspavano te je nakon izgubljenog gema na primanju servisa imao probleme i na svom početnom udarcu. Dopustio je Edmundu tri vezane break prilike. Međutim, tada je počeo bolje servirati je do kraja gema uspio spasiti ukupno četiri break lopta, a nakon toga je i osvojio gem. Nakon toga je nanizao ukupno četiri gema u nizu za vodstvo 4:1. Britanac zatim vraća jedan break zaostatka, no Čilić ponovno osvaja dva gema u nizu za 6:2 i vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Čilić ponovno otvorio sporo, no ovaj put je Edmund to iskoristio za vodstvo 3:0. Ipak, Čilić se kao i u prvom setu prvog kola u tom trenutku sabrao te se brzo vratio na 3:3. Igralo se zatim gem za gem sve do 5:5 kada Čilić igra kvalitetan gem na primanju servisa kojim radi break te kupuje servis za meč. Malo drugačije od svog stila, bez ikakvih problema, Čilić zaključuje meč bez izgubljenog poena. Tako je sa 6:2, 7:5 slavio protiv Edmunda, protiv kojeg je odnio pobjedu i u polufinalu Australian Opena 2018.

Čilića u četvrtfinalu čeka susret s kolumbijskim kvalifikantom, Adriom Sorianom Barrerom. Osim Čilića, danas je na teren izašao i Dino Prižmić u Istanbulu. Njega je sa 6:2, 6:2 pobijedio Damir Džumhur. Kasnije tijekom dana će u Austriji zaigrati i Luka Mikrut koji u drugom kolu Tullna igra protiv Maxa Hansa Rehberga.

Komentari

Povezano