Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marin Ranteš ostao bez finala zbog nesretnog pada

Podno Eiffelovog tornja danas su održane kvalifikacije u BMX freestyleu u kojima je naš Marin Ranteš zauzeo pretposljednje 11. Mjesto i tako ostao bez finala.

Uoči Olimpijskih igara Ranteš je označen kao jedan od ‘dark horse’ freestylera koji bi mogli iznenaditi te se od njega očekivao plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je početkom ove godine imao petomjesečnu pauzu zbog ozlijede rebara, 28-godišnji Varaždinac je osvajač Svjetskog kupa iz 2018. i brončani sa Svjetskog prvenstva 2021., te je bilo jasno da ima solidne šanse za medalju. Natjecatelji su se našli u dvije skupine po šest natjecatelja, a Ranteš se našao u drugoj skupini što je značilo da pripada u gornji dom vozača. 

Nakon prve vožnje prve skupine u njoj je vodeći bio 21-godišnji Amerikanac Marcus Christopher koji je dobio ocjenu 90,10 jer je izvodio cijenjene trikove tailwhip i no hander gotovo bez greške. U drugoj vožnji izveo je spektakularan trik double 360 što mu je donijelo 88,87 i sigurno prvo mjesto. Uz njega su se u finale sigurno plasirali njegov sunarodnjak Justin Dowell i Argentinac Jose Torres Gil.

Tada je došao trenutak za vožnje skupine u kojoj je naš freestyler nastupao kao treći. U njegovoj skupini bio je i branitelj olimpijskog zlata, 30-godišnji Australac Logan Martin.

Ranteš je solidno krenuo u vožnju, te se uglavnom oslanjao na trikove bar spin i no hander, ali vidjeli smo i dva tailwhipa i to je zavrijedilo ocjenu 85,19 što je tada bio šesti rezultat prve vožnje u ukupnom poretku.

Odmah nakon Marina krenuo je zlatni Australac i postigao rezultat 88,56 što ga je plasiralo na drugo mjesto svoje skupine, a prvoplasirani bio je Britanac Kieran Reilly s 91.68.

U drugoj vožnji Marin je krenuo dobrim tailwhipom, ali nakon toga je napravio kobnu grešku i pao s bicikla, te dobio ocjenu 67,29.

Ranteš tako neće sudjelovati na sutrašnjem BMX finalu.

Komentari

Povezano