Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Hezonja uvršten u drugu najbolju petorku Eurolige

Nakon gotovo punih 10 godina, hrvatski košarkaš je uvršten u jednu od dvije postave najboljih igrača Eurolige. Riječ je naravno o košarkašu Real Madrida, Mariju Hezonji!

29-godišnji Dubrovčanin je bio najbolji strijelac kluba tijekom regularnog dijela sezone Eurolige s 14.0 poena u prosjeku, a uz to je bio i četvrti najbolji skakač s 4.5 skoka po utakmici. Hezonja je tako predvodio momčad do prvog mjesta, dok je u tri četvrtfinalne utakmice protiv Baskonije ubacivao 10.7 poena u prosjeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Hezonju, u drugoj petorci je i njegov suigrač Walter Tavares kao i dvojac iz Maccabija Lorenzo Brown i Wade Baldwin IV te Panathinaikosov Kostas Sloukas. Što se najbolje petorke tiče, u njoj se nalazio razigravač Reala Facundo Campazzo, bek šuter Monaca Mike James, krilo Panathinaikosa Kendrick Nunn, krilni centar Fenerbahcea Nigel Hayes-Davis i Panathinaikosov centar Mathias Lessort.

Današnjim uvrštavanjem u drugu najbolju petorku natjecanja, Hezonja je postao prvi Hrvat s tim uspjehom nakon Ante Tomića koji je bio u drugoj petorci sezone 2014./15. “Super Mario” je tako postao tek treći Hrvat koji je izabran u neku od dvije najbolje petorke Eurolige nakon Nikole Vujčića koji je nagrađen pet puta i spomenutog Tomića koji je nagrađen tri puta.

Za Marija i njegov Real Madrid sada slijedi Final Four na kojem brane naslov prvaka Europe. Tamo ih u polufinalu očekuje repriza prošlogodišnjeg finala protiv Olympiakosa.

Komentari

Povezano