Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Kovačević o HNL-u: „Ne treba čuditi što nam je liga sve slabija“

Nakon što je prošao kroz težak period u životu i pobijedio zloćudnu bolest, Mario Kovačević se nedavno vratio trenerskom poslu. Preuzeo je klupu Slaven Belupa koji nije bajno krenuo u sezonu u kojoj su u prvih pet kola upisali jedan remi i čak četiri poraza. Kovačević je povodom svog povratka dao intervju za Podravski list.

Dan nakon operacije već sam na TV-u gledao utakmice i dobro sam upućen u sve. Očekivao sam priliku u Varaždinu, nisam je dobio kao glavni trener i čekao sam. Dok jednom smrkne, drugom svane, Radeljić je, nažalost, dobio otkaz, žao mi je zbog toga, ali to je tako u nogometu, a mišljenja sam da protiv njega nisu radili samo rezultati, već i sudačke odluke. Kako god bilo, dobio sam priliku, sad sam tu i idemo se boriti, idemo odvesti Slaven prema višim pozicijama, tamo gdje mu je i mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva vas je momčad dočekala?

Gledao sam sve utakmice Slavena, zadnju protiv Istre i uživo, ni ne sluteći da ću za nekoliko dana sjediti na klupi. Što reći, bit ću iskren, dočekala me teška situacija u svlačionici i od prvog je dana pokušavam podići. Siguran sam da imamo kvalitetu da ne budemo tu gdje jesmo, ali dogodio se taj splet nesretnih okolnosti. Igračima je sigurno najteže, ali vidim da im nije svejedno, da im je stalo i to je jako važno. Međutim, na njima je i najveća odgovornost i vjerujem da ćemo već protiv Kustošije pokazati pravo lice.

Kažu mnogi da Slaven trenutno izgleda kao neuštimani orkestar?

To sam i ja prvo rekao, ali ponavljam, ima puno faktora zašto je to tako. Prije svega, puno je novih igrača stiglo u zadnje vrijeme. Jedna ekipa je prošla cijele pripreme, druga sad igra. Slične situacije imao sam i u prijašnjim klubovima i treba što prije prilagoditi te dečke i posložiti momčad. Moj prvi i osnovni zadatak je da postanemo klapa, jer bez toga nema rezultata, a sve ostalo doći će nakon toga samo po sebi. Imao sam sastanaka s igračima, rekao sam im da jedan bez drugoga ne mogu, da moraju ginuti za suigrače i siguran sam da ćemo to napraviti. Ja tu „ne dam pardona“ nikome, moramo svi biti isti, davati sve od sebe i onda će doći rezultati. Moramo što prije doći do prve pobjede, jer vjerujem da će jedan dobar rezultat podići atmosferu. Vidim odlučnost kod igrača, shvaćaju gdje su griješili i znaju što moraju popraviti.

Koji su vaši prvi potezi? Hoćete li mijenjati taktiku, napraviti rotaciju nekih igrača?

Neke stvari sigurno ću promijeniti, možda taktički drugačije posložiti momčad, što smo i napravili u petak, u utakmici protiv Mađara. No moram još vidjeti kako ću i što ću, tek je nekoliko treninga iza nas. Pričali smo da imamo problema sa stoperima pa tu tražimo neka nova, malo drugačija rješenja, no nemamo puno vremena, jer nas već u srijedu čeka prva službena utakmica protiv Kustošije.

Vaše mišljenje o HNL-u? Je li liga slabija nego ranije? Europski rezultati naših klubova, izuzmemo li Dinamo, to sugeriraju…

Žalostan sam i ja zbog toga, ali nije čudno, jer svi igrači koji barem malo iskoče već iduće godine napuste ligu. Dobar primjer imamo i u Slavenu, iz kojeg je otišla većina nositelja. Da se barem dvije, tri godine zadrže, možda bi neke više instance trebale poraditi na tome. Zato ne treba čuditi što nam je liga sve slabija. Međutim, nije na meni da o tome pričam. Ja sam trener, moje je da radim i trudimo se svi da nam hrvatski nogomet izgleda što bolje. Kvalitete uvijek ima, mladi igrače dolaze, ali volio bih da naša liga bude još kvalitetnija.

Komentari

Povezano