Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Maloča se vraća u HNL

Bivši kapetan Hajduka Mario Maloča, koji je u svojoj karijeri upisao i 1 nastup za reprezentaciju Hrvatske, trebao bi danas službeno postati novi igrač Gorice. 34-godišnji stoper se u Super Sport HNL vraća kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s poljskom Lechiom Gdanjsk.

Prije odlaska iz kluba na ljeto 2015. godine, Maloča je u Hajduku odigrao 233 utakmice uz 8 postignutih golova. Sa splitskim klubom je osvojio dva Kupa Hrvatske (2010. i 2013.) godine, a kao kapetan je predvodio Hajduk u posljednjem sudjelovanju u grupnoj fazi nekog UEFA natjecanja. Te 2010. godine je njegov suigrač bio današnji sportski direktor Gorice Mario Brkljača pa je to poznanstvo vjerojatno bilo od velikog utjecaja na Maločinu odluku da se pridruži velikogoričkom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloča je iz Hajduka otišao u redove Lechie za odštetu od 150.000 eura, a u tom poljskom klubu je proveo gotovo čitavu inozemnu karijeru uz prekid u sezonama 2017./18. i 2018./19. kada je bio član Greuther Fürth s kojim je igrao u drugom rangu njemačkog nogometa. Sa Lechiom je osvojio jedan Superkup Poljske u sezoni 2019./20. te upisao ukupno 174 nastupa.

Njegova poljska avantura je nesretno završila jer je Lechia prošle sezone ispala iz Ekstraklase (prva liga Poljske) po prvi put od 2009. godine. Nakon tog šoka, za Germanijak je izjavio sljedeće:

„Mi smo top 5 od 18 ekipa. Tu sam šest godine s pauzom od dvije sezone kada sam bio u Njemačkoj. Stalno smo završavali među prvih pet. Stvarno nemoguće što se dogodilo ove sezone u kojoj smo promijenili četiri trenera. Na početku smo mislili da je zbog Europe kada smo izgubili par utakmici, a oko Božića smo bili iznad crte, mislili da nećemo ispasti. Mislili smo da ne može lošije, došao je Španjolac za trenera uzeli smo samo dva boda iz šest utakmica i službeno ispali. Da mi je netko prije godinu dana rekao da ću s Lechijom ispasti, rekao bih mu da nije normalan. Kladio bih se u bilo što na svijetu da je to nemoguće. Nažalost, to je nogomet.“

Iskusni stoper se nadao da će uspjeti pronaći novi angažman u prvom rangu poljskog nogometa te je izrazio želju da odigra još barem 2 sezone u karijeri. Opcije u Poljskoj se očito nisu otvorile te će Maloča pojačati kadar Gorice koja niti u ludilu ne želi ponoviti prošlu sezonu kada su se morali grčevito spašavati.

Komentari

Povezano