Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Vušković dobio dvogodišnju suspenziju!

Nažalost, loše nam vijesti stižu iz Njemačke vezano za slučaj dopinga za koji je optužen Mario Vušković. Nakon optimističnih najava i nedavnog odbijanja ponuđene nagodbe na jednogodišnju suspenziju, jer Vušković i njegov odvjetnički tim bili su uvjereni u igračevu nevinost, sportski sud Njemačkog nogometnog saveza objavio je kako je Vušković suspendiran na čak dvije godine.

Premda je priložio veliki broj dokaza kako nije ciljano uzimao susptancu EPO, jednu od najozloglašenijih u svijetu dopinga, među ostalima i odsustvo uboda igle kojim se navedena supstanca ubrizgava, odrađenog poligraf testa, nedostataka u procesu testiranja koji su pokazali da je Vušković bio pozitivan na oba uzorka, sve to očito nije nagnalo sud na promjenu odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ovakvi slučajevi uvijek retroaktivno primjenjuju i na period od obavještavanja igrača o zaprimljenom pozitivnom nalazu, odnosno periodu kojim je igrač uvjetno suspendiran te nije nastupao u utakmicama, Vuškoviću će suspenzija završiti tek 15. studenog 2024. Naravno, Vušković ima pravo na žalbu unutar tjedan dana, ostaje za vidjeti hoće li igrač to pravo iskoristiti, ili je će jedan mladi i iznimno talentirani igrač morati nepovratno izgubiti dvije godine karijere…

Komentari

Povezano