Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mario Vušković odbio nagodbu s njemačkim savezom?

Stoper HSV-a Mario Vušković prije nekoliko mjeseci bio pozitivan na dva doping testa (A i B uzorak), koji su pokazali da je uzimao supstancu EPO, ali pri uzimanju uzorka dogodilo se nekoliko pogrešaka koje bi mogle utjecati na točnost rezultata.

Zbog toga se, s velikim nestrpljenjem, išečkivalo treće saslušanje pred Sudom, koji je prošlog tjedna trebao donijeti konačnu presudu, ali sudac Stephan Oberholtz je odlučio uzeti još malo vremena. Njemački mediji javljaju kako je DFB ponudio Vuškoviću suspenziju na manje od godinu dana, ali su Mario i njegov odvjetnik to odbili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni vjeruju da je Vušković nevin i ne sumnjaju kako će C uzorak to i pokazati. Nadalje, navode se dva razloga odbijanja nagodbe. Prvi je da DFB ne želi priznati grešku pa mu nude nagodbu s najmanjom mogućom suspenzijom, a drugi je da tužitelji nisu sigurni u snagu svojih dokaza.

Nekoliko dokaza na njegovoj strani

Kada je bio testiran na doping, hrvatski branič nije dobio upute o procesu. Bila mu je to prva doping kontrola, a nije mu bila ponuđena ni opcija da sam odabere opremu s kojom će odraditi test, što je izazvalo veliku sumnju.

Nažalost, to nije bilo jedino pravilo koje su prekršili. Naime, Vuškoviću nisu dali da osobno provjerni kodne brojeve uzorka. Također, laborant nije odmah poslao uzorak u testni laboratorij, već ga je odnio kući, čuvao u vlastitom hladnjaku pa tri dana kasnije poslao petstotinjak kilometara dalje, i to putem dostavne službe.

Sve to izaziva sumnju u vjerodostojnost ispitivanja te povećava šanse u nevinost mladog stopera. Također, pojavila se informacija kako je Vušković odradio test koji je pokazao da na njegovoj koži nema nikakvih tragova uboda hipodermnim iglama. Ne bi li odagnali sumnju u točnost rezultata, sudac je zatražio uzimanje i C uzorka, a svi se skupa nadamo da će to biti još jedan dokaz u igračevu korist.

Puno je stvari na kocki i važno je za sve uključene da se proces obavi kako treba. Klub i suigrači su stali uz Maria te se svi nadaju kako je uistinu nevin i da će ova ružna epizoda što prije biti iza njega.

Komentari

Povezano