Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marko Golubić izborio plasman na Olimpijske igre

Hrvatska je na europskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu u taekwondou imala dva predstavnika te je polovičnim uspjehom izborila jednu vizu. Na ovoljetnim Igrama ćemo po prvi put u karijeri gledati Marka Golubića.

Svjetski prvak iz Bakua 2023. godine u kategoriji do 74 kilograma je bio postavljen za prvog nositelja kvalifikacija u kategoriji do 68 kilograma te je taj status i opravdao s tri pobjede. Golubić je danas redom pobjeđivao Nizozemca Jessea Van Vulpena (2:1), Norvežanina Sebastiana Thunea (2:0) a potom i Šveđanina Alija Aliana (2:1) za plasman u Pariz. Uz člana zagrebačkog Metalca, olimpijsku vizu u toj kategoriji je izborio i Mađar Levente Jozsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Golubića, danas je u kategoriji do 67 kilograma nastupila i Doris Pole. Ona je na kvalifikacije u Sofiju otišla tako što je u internim kvalifikacijama pobijedila olimpijsku pobjednicu iz Tokija, Mateu Jelić. U prve dvije današnje borbe je svladala Norvežanku Karolinu Gjelsvik (2:0) i Talijanku Nataliju D’Angelo (2:1), ali u odlučujućoj borbi je izgubila od Španjolke Caroline Castro s 2:1. Imala je Pole vodstvo od 3-0 pet sekundi prije kraja, no na kraju je Castro došla do izjednačenja od 3-3 i u konačnici do pobjede.

Treća je to olimpijska viza za Hrvatsku u taekwondou nakon što su ju prije toga osigurali Lena Stojković u kategoriji do 49 kilograma te Ivan Šapina u kategoriji preko 80 kilograma.

Komentari

Povezano