Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marko Golubić je novi svjetski prvak u taekwondou

Nakon jučerašnjeg zlata Lene Stojković, srebra Ivana Šapine i bronci Matee Jelić te Brune Duvančić, danas se tom društvu pridružio Marko Golubić osvojivši petu hrvatsku medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou te drugo zlato.

Golubić je u prvom kolu kategorije do 74 kilograma bio slobodan jer je imao status nositelja, a onda je u svoja prva dva nastupa deklasirao Meksikanca Rubena Navu i Čeha Tomaša Sitteka. Navu je dobio s 9:6 i 16:3, a Sitteka sa 14:1 i 17:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu rundu je izgubio u četvrtfinalnoj borbi u protiv domaćeg predstavnika Eltaja Gafarova sa 7:5, no onda je pokazao da se radi o mnogo boljem borcu te je preostale dvije runde dobio s glatkih 10:0 i 17:5 čime je osigurao svoju prvu medalju na velikim natjecanjima u mladoj karijeri.

U polufinalu je za protivnika imao Australca Leona Sejranovica te je upisao još jednu veoma laganu pobjedu od 2-0 (21:4, 15:9) čime se plasirao u finale. U finalnom obračunu protiv srpskog predstavnika Stefana Takova, Golubić je prvu rundu dobio s 4:3 tako što je udarcem nogom u oklop pet sekundi prije kraja preokrenuo zaostatak od 3:2.

Druga runda je bila izjednačena do 5:5, ali srpski predstavnik s dva udarca nogom u oklop dolazi do runde rezultatom 9:6. Treću rundu je Golubić otvorio vodstvom od 8:2 te se činilo kako će lagano doći do pobjede, ali Takov do kraja dolazi do poravnanja od 8:8. Ipak, i to je bilo dovoljno za Markovu zlatnu medalju jer je imao više udaraca od Srbina.

Kao što smo već napisali, ovo je peta medalja koju su hrvatski predstavnici osvojili u Bakuu što je novi rekord naše države, a član TK Metalac je postao četvrti predstavnik Hrvatske koji je postao prvak svijeta. Također je to i 31. medalja za Hrvatsku u povijesti ovog natjecanja po čemu smo 11. najuspješnija nacija.

Danas smo imali predstavnicu i u kategoriji do 62 kilograma u kojoj je nastupila Ivana Arelić. Ona je u prvom kolu glatko svladala Tamiris Sulaimanovu iz Kirgistana ne dopustivši joj niti jedan bod (12:0 i 13:0), dok je u drugom nastupu svladala Norvežanku Karoline Gjelsvik (4:3, 12:5).

Njezin nastup na ovom Svjetskom prvenstvu je okončan u osmini finala porazom od Mađarice Viviane Marton s 2-0 u rundama. U prvoj je bilo 10:7, a u drugoj rundi 16:4.

Komentari

Povezano