Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marko Tolić i Slovan Bratislava postali prvaci Slovačke

Odigravši jučer 0:0 s DAC-om na svojem stadionu Tehelné Pole, nogometaši Slovana iz Bratislave postali su prvaci Slovačke za sezonu 2023./2024., a dres ovog kluba uspješno ove sezone nosi naš Marko Tolić.

Iako do kraja prvenstva ima još pet kola  Slovan unatoč utakmici više od prvog pratitelja Spartaka iz Trnave ima 21 bod prednosti, čime je klub iz glavnog grada Slovačke i matematički osigurao 14. naslov od osamostaljenja države, ujedno i šesti uzastopni. Slovan je osim toga osvojio i 13 nacionalnih kupova te osam naslova prvaka Čehoslovačke, a u sezoni 1968./1969. okrunili su se titulom u Kupu Pobjednika Kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva naslova s Dinamom, Tolić je stigao i do prvog u Slovačkoj, a u dosadašnjih je 17 prvenstvenih nastupa postigao sedam pogodaka i upisao jednu asistenciju. Dodajmo i da je bivši slovački izbornik Vladimir Weiss došao do petog ukupno, a trećeg uzastopnog naslova prvaka svoje domovine. Prva dva osvojio je s Artmediom iz Petržalke, s kojom je i u sezoni 2005./2006. nastupao u Ligi Prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano