Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marković zaključao vrata, Rudeš i Slaven remizirali

Dvanaesto kolo SuperSport HNL otvorili su petkovnim susretom Rudeš i Slaven Belupo. Bio je to susret desete i osme momčadi lige, no atmosfere u dva tabora nije mogla biti različitija, dok Rudeš tavori na dnu lige sa samo jednim bodom iz jedanaest utakmica, Slaven je nakon trenerske smjene vezao tri pobjede u četiri utakmice te je u Koprivnici nakon dugo vremena zavladalo dobro raspoloženje.

U susretu koji je u svom prvom dijelu bio dosadan i spor, dok je drugi i donio nešto zanimljivosti, Slaven je sveukupno bio bolja i opasnija momčad, no sjajnu je partiju odigrao igrač utakmice Matej Marković na vratima Rudeša. Spriječio je tri čiste prilike gostujućih igrača te tako svojoj momčadi donio drugi ovosezonski bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Golem i dalje traži dobitnu formulu u svojoj momčadi, Matej Marković opravdao je povjerenje na vratima usprkos porazu protiv Osijeka, pa je tako i ovdje stao među vratnice od prve minute. Odustali su zato od formacije s trojicom u pozadini, te stali u klasičnih 4-2-3-1. Ivan Tomečak i Dominik Pavlek zauzeli su bekovske pozicije, Tomislav Srbljinović i Vanja Vukmanović bili su par veznjaka, dok su za ofenzivni dio momčadi bili zaduženi Fran Topić i Vinko Petković na krilima, te lutajući Aleksa Latković i istureni Karlo Špeljak.

Farmaceuti nisu puno mijenjali nakon pobjede nad Varaždinom, heroj te utakmice Tomislav Štrkalj opet je krenuo u vrhu napada, Matej Šakota i dalje je na desnom krilu, a u vezni se red nakon odrađene suspenzije vratio Ivan Lepinjica umjesto riječkog mu kolege Adriana Libera, koji je pak u ovoj utakmici odrađivao utakmicu pauze zbog crvenog kartona.

Prva zanimljivija situacija na utakmici dogodila se u 6. minuti, kada je Arbër Hoxha krenuo u svoj prepoznatljivi trk. Nije bio blizu rubne linije igrališta kako je to obično slučaj, već je u slalom među Rudešovim igračima krenuo po sredini terena, osvojio dobar komad prostora, a zatim proigrao Štrkalja koji iz kaznenog prostora slijeva pokušava naciljati suprotne rašlje, no puca pored gola.

Bila je to mirna utakmica beš previše uzbuđenja, sve do 21. minute kada su gosti dočekali jednu stopostotnu priliku! Šakota je uputio izvrstan ubačaj s desne strane, obrana Rudeša zaboravila je na Benedika Mioča koji se našao potpuno sam u srcu kaznenog prostora. Odabrao je Slavenov kapetan opaliti isprve, no gađao je točno u vratara Markovića koji je refleksno reagirao i sačuvao svoja vrata!

Nakratko je Rudeš preuzeo konce igre, no veliku priliku ponovno upisuju gosti! Igrala se 28. minuta kada je jedan obrambeni igrač domaćina u pokušaju izbijanja lopte pogodio vlastitog suigrača. Ona se odbila do Mioča koji promptno proigrava nadirućeg Hoxhu. Albanski se napadač sjurio prema Markoviću, no u sučeljavanju s domaćim je vratarem bolje prošao golman koji čita i brani udarac Hoxhi.

Igrala se 38. minuta kada je prvi udarac prema vratima upisala i momčad Rudeša. Našao se Topić na rubu kaznenog prostora, a zatim i iskosa opalio ljevicom, no bio je to mlaki udarac koji je tek zagrijao dlanove Ivana Suška na gostujućim vratima.

Ponovno su Farmaceuti zaprijetili u 43. minuti – Hoxha je ubacio slijeva, Štrkalj fino trznuo glavom no Marković je bio spreman i na ovaj izazov te iščupao loptu ispod grede ostavivši rezultat na početnih 0:0.

Nije se puno promijenio odnos snaga ulaskom u drugo poluvrijeme, te je nastavio Slaven Belupo biti boljom momčadi. Već od prve sekunde su doduše ušli puno odlučnije u lov na vodeći pogodak, pa su tako pune tri minute opsjedali vrata Rudeša, no iz svega se izrodio samo udarac Mioča iz uskog kuta, a koji Marković lakoćom odbija u korner.

Dominacija Slavena ispoljila se novom velikom prilikom, a do nje je došlo u 57. minuti. Sjajno je bio proigran Štrkalj koji je izbjegao ofsajd i krenuo jedan na jedan protiv Markovića, no ponovno je Rudešov heroj među vratnicama sjajno odradio situaciju i obranio pokušaj gostujućeg napadača.

Iz tog je napada gostiju uslijedio kontranapad gostiju, i bila je to i najzrelija prigoda Rudeša, u njenoj se završnici našao Špeljak koji je imao prostora i vremena pripremiti udarac, no krivo je pogodio loptu koja je odskakutala preko gol-auta.

Umrtvila se ponešto utakmica u narednih pola sata igre, dok smo nekoliko stihijskih pokušaja vidjeli na obje strane. Vrijedilo je to sve do 87. minuti kada su igrači Rudeša imali dvostruku prijetnju! Prvo je jedan opasaj ubačaj s desne strane Bosec u zadnji čas izbacio pred Špeljkom, da bi iz pratećeg kornera Dominik Rešetar glavom prenio loptu na usamljenog Pavleka. Rudešov defanzivac refleksno je pogodio loptu ramenom, no gađao je točno u Sušaka koji taj udarac brani.

Komentari

Povezano