Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maro Miknić postavio juniorski rekord u leptiru i plasirao se u finale Svjetskog prvenstva

Na Svjetskom juniorskom plivačkom prvenstvu koje se održava u izraelskoj Netanyji, sjajan rezultat za riječkog plivača Mara Miknića.

17-godišnji plivač PK Nevera u utorak je ostvario plasman u finale na 100 metara u disciplini leptir, nakon što je u polufinalu isplivao novi hrvatski rekord (53,49 sekundi) čime je ostvario 6. vrijeme svoje skupine. 17 je godina taj rekord držao također riječki plivač Dominik Straga, a zanimljivo, da nije isplivao rekord, Miknić ne bi ušao u finale zbog toga što je čak petorica polufinalista plivala vremena ispod 53 sekunde!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miknić je na nedavnom Europskom juniorskom prvenstvu bio peti u istoj disciplini, a u današnjem finalu koje je na rasporedu od 17h može se nadati popravljanju dosadašnjeg najboljeg rezultata karijere. Uz to, plivat će i u disciplini 50 metara leptir.

Osim Miknića, na ovom se prvenstvu natječu i Juraj Barcot, Grga Brkljačić, Vito Lončarić, Vlaho Nenadić, Vito Polanščak, Vito Radoš, Hrvoje Tomić te Antonio Zwicker.

Hrvoje Tomić danas poslijepodne će plivati polufinalnu utrku u disciplini 50 metara slobodnim stilom, a četvorka Nenadić/Tomić/Lončarić/Zwicker bila je 6. u finalu utrke 4×100 metara slobodnim stilom.

Komentari