Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Marseille preokretom slavio protiv Reimsa

Nakon što su jučer novu sezonu Ligue 1 svojim remijem otvorili Nice i Lille, današnji program su od 17 sati na Vélodromeu otvorili Marseille i Reims. U tvrdoj utakmici slavili su domaćini nakon preokreta rezultatom 2:1. Tako je Marseille malo isprao gorak okus poraza u Ateni protiv Panathinaikosa u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka i donio malo mira svom novom treneru Marcelinu.

Reims je šokirao domaće navijače i poveo već u 10. minuti utakmice na Vélodromeu. Desni bek gostiju Thomas Foket je poslao mlak centaršut u kazneni prostor Marseilla, ali obrana domaćina ne uspijeva kvalitetno očistiti loptu koja pada ravno ispred Junya Itoa. 30-godišnji japanski reprezentativac odlično regira u prilici te isprve sa udaljenosti od 10 metara od gola upućuje snažan udarac koji vratar domaćih Pau López nije uspio zaustaviti i Reims je poveo iz svog prvog udarca na utakmici. Marseille je tako primio gol na 12. uzastopnoj domaćoj Ligue 1 utakmici, a navijači domaćih čekaju clean sheet još studenog prošle godine kada su svladali Lyon rezultatom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille je bio bolja momčad u uvodnom dijelu utakmice te po prikazanom na terenu nisu zaslužili gubiti, a nagrada je stigla u 24. minuti kada dolaze do izjednačenja. Nakon velike borbe za posjed pred kaznenim prostorom Reimsa, lopta je došla do Azzedina Ounahia koji se na 20 metara lijepo izbacio na desnu nogu i spektakularno pogodio u gornji lijevi kut za izjednačenje domaćina.

Utakmica se nastavila u jednom mirnom ritmu, a onda smo od 36. do 41. minute vidjeli nekoliko uzbuđenja i rariteta. Prvo je ofenzivni veznjak Reimsa Marshall Munetsi uspio zaraditi žuti karton zbog simuliranja kada je pao u kaznenom prostoru domaćina. Stvarno je potpuno nejasno zašto neki igrač to ide raditi od kada je VAR uveden, a tehnologija je pokazala svoju snagu odmah u 40. minuti kada se činilo da je Junya Ito ponovno zabio za novo vodstvo Reimsa.

Amir Richardson je lijepo prošao po desnoj strani, oslobodio se svog čuvara te poslao povratnu loptu za Ita koji ponovno puca isprve s ruba kaznenog prostora, a lopta završava u mreži nakon što je po putu dodirnula braniča Marseilla. Činilo se da nema ničeg spornog, ali se javio VAR koji je ukazao na ogroman propust pomoćnog suca. Naime, prije nego je Richardson napravio dobar posao i asisitrao Itu, prema njemu je dugu loptu uz aut liniju poslao desni bek Foket. Nakon pregleda snimke bilo je jasno da je lopta u tom letu izašla barem metar izvan terena i gol je poništen.

Niti minutu nakon toga, Vitinha zabija gol za Marseille nakon što je primio jedno dubinsko dodavanje iza leđa obrane Reimsa te nekako uz igrača na leđima i istrčalog vratara ugurao loptu u mrežu. Ovog puta nije bio potreban VAR već se javio pomoćni sudac i označio zaleđe. Tako smo na poluvrijeme otišli uz rezultat 1:1. Ne može se reći da smo gledali sjajan nogomet, ali uzbuđenja ipak nije nedostajalo. Istaknimo i podatak da smo u prvom dijelu vidjeli čak 13 udaraca iz kuta, ali baš ništa se iz njih nije dogodilo.

Na početku drugog poluvremena nismo vidjeli nikakva uzbuđenja pa možemo samo istaknuti da se u 51. minuti ozlijedio François Régis Mughe, a njega je zamijenio Senegalac Ismaïla Sarr koji tako upisuje svoj ligaški debi za Marseille nakon što je ovog ljeta stigao iz Watforda u transferu vrijednom 13 milijuna eura. I Reims je danas imao velike vijesti u svezi transfera jer je službeno potvrđeno da su kupili Mohameda Daramya iz Ajaxa za rekordnu odštetu u povijesti kluba.

Sve do 73. minute nismo vidjeli skoro ništa, a onda je Marseille praktično iz ničega zabio za vodstvo 2:1. Domaći su imali ubacivanje rukom s desne strane, to je izveo Jonathan Clauss koji u kaznenom prostoru pronalazi Sarra s igračem na leđima. On je nekako iz okreta poslao loptu u peterac gostiju gdje do lopte dolazi Vitinha i upućuje loptu prema golu koju je obrana Reimsa pokušala očistiti na crti, ali su zakasnili i Marseille vodi prvi put na utakmici. Vrlo naivno primljen gol iz situacije zbog koje se trenerima diže kosa na glavi.

Marseille je nakon toga jako umrtvio utakmicu te se igralo u sporom ritmu gdje gosti nisu uspjeli kreirati veću opasnost do kraja utakmice. Igrala se sudačka nadoknada od 8 minuta gdje su gosti pukušali visoko pritisnuti, ali bez uspjeha. Marseille je upisao prvu pobjedu sezone, a večeras nas od 21 sat čeka dvoboj između domaćeg PSG-a i Lorienta. Za PSG neće igrati Kylian Mbappé, Neymar i Marco Verratti koje je trener Luis Enrique izostavio iz sastava zbog stalnih priča o potencijalnim transferima ovog ljeta.

Komentari

Povezano