Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Martić izborila drugo kolo Wimbledona i kreirala sportsku fotografiju dana

Prvog dana natjecanja na Wimbledonu, Hrvatska će u akciji imati četvero predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Prva je, na teren broj 16, izašla Petra Martić koja je za protivnicu imala Lindu Fruhvirtovu te je izborila drugo kolo nakon što joj je mlada Čehinja predala meč u trećem setu.

Tijekom uvodnih pet gemova, obje tenisačice su uz tek nešto manje probleme osvajale svoje servis gemove, no onda je Martić u sljedeća dva morala spašavati ukupno 4 break prilike. Nakon što je uspjela u tome, Dućanka je do breaka i vodstva od 5:4 došla iskoristivši drugu break priliku fantastičnom forehand dijagonalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bilo dovoljno za osvajanje prvog seta jer 18-godišnja Čehinja odgovara oduzimanjem Petrinog servisa i to bez izgubljenog poena. Nije to pokolebalo drugu najbolje plasiranu hrvatsku tenisačicu jer u sljedećem gemu dolazi do dvije break prilike te već prvu iskorištava nakon što je Čehinja napravila dvostruku pogrešku.

Pokazat će se to ključnim breakom jer je Petra prvi set osvojila sa 7:5. Na valu završnice prvog seta, Petra je drugi otvorila s tri vezane break prilike, no nijednu nije uspjela pretvoriti u break.

Prva je do breaka u drugom setu došla Fruhvirtova i to za vodstvo od 5:3. Čehinja je nakon toga servirala za set, no Martić dolazi do tri break lopte za ostanak u setu te treću iskorištava za smanjenje na 5:4.

Drugi set je u konačnici riješen tek u tiebreaku, a u njemu smo vidjeli i ozljedu Fruhvirtove nakon koje joj je bila potrebna i liječnička intervencija. Naime, pri njezinom vodstvu od 6:4, Martić je odigrala drop shot koji Čehinja nije mogla stići, no u tom pokušaju se poskliznula i ozlijedila koljeno.

Petra je Fruhvirtovoj pružila utjehu do dolaska liječnice te je sjedila zajedno s njom čime je kreirala ovu prekrasnu fotografiju sportskog duha.

Nakon liječničkog timeouta, Fruhvirtova je servirala za osvajanje seta te je izjednačila na 1-1 nakon Petrine neprisiljene pogreške za 7:5 u tiebreaku. Ipak, Martić je bila mnogo bolja tenisačica u trećem setu te joj je Fruhvirtova na kraju predala meč pri vodstvu od 4:1 te 40-0 za hrvatsku predstavnicu.

Martić će u drugom kolu igrati protiv Francuskinje Diane Parry.

Komentari

Povezano