Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Martić rutinski do drugog kola; Ćorić deklasiran od “sretnog gubitnika”

Hrvatski tenis je već nakon prvog kola Masters turnira u Montrealu i Torontu ostao na samo jednoj jedinoj predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što je u ponedjeljak s turnira ispraćena Donna Vekić, samo dan kasnije je ispao i prvi hrvatski reket Borna Ćorić tako da će hrvatsku čast braniti Petra Martić.

Petra je u prvom kolu trebala igrati protiv Ukrajinke Lesije Tsurenko koja je otkazala nastup pa je umjesto nje uskočila ”sretna gubitnica” iz kvalifikacija, Španjolka Cristina Bucsa. Martić je već u prvom setu pokazala tko je tu zapravo tko te je nakon samo 20 minuta tenisa prvi set dobila sa 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Španjolka zaigrala nešto bolje pa je drugi set bio kompetitivan, ali ga u konačnici s jednim break prednosti ostvarenim na početku seta, sa 6:4 osvaja hrvatska tenisačica.

Petru sada u drugom kolu WTA 1000 turnira u Montrealu očekuje težak izazov u vidu druge tenisačice svijeta – Bjeloruskinje Aryne Sabalenke. Njih dvije su se dosad dva puta suočile, a obje imaju po jednu pobjedu iz 2019. godine.

I Borna Ćorić je danas igrao protiv ”sretnog gubitnika”. Naime, njegov prvobitni protivnik je trebao biti Grigor Dimitrov, no on je zbog ozljede otkazao turnir pa je umjesto njega u glavni turnir upao Australac Aleksandar Vukić. 62. tenisač svijeta je to itekako iskoristio te je jednostavno izdominirao hrvatskog tenisača za prvu TOP 30 pobjedu u karijeri.

Vukić je u prvom setu prepustio tek četiri poena na primanju servisa Ćoriću, dok je u drugom setu prvi hrvatski reket stvari uspio zakomplicirati tek kod Aleksandrovog servisa za set, no nije mu uspio oduzeti servis pa je Australac slavio sa 6:2 6:4. Nisu ovo dobre vijesti pred Masters u Cincinnatiju na kojem Borna brani 1000 bodova kao prošlogodišnji osvajač turnira.

Sinoć su hrvatski tenisači imali polovičan uspjeh i u konkurenciji parova. Naime, Mate Pavić je u paru s Hubertom Hurkaczom svladao britansko-finsku kombinaciju sastavljenu od Lloyda Glasspoola i Harrija Heliovaare sa 6:2 7:5 te će u drugom kolu igrati protiv najboljih tenisača svijeta u parovima – Wesleya Koolhofa i Neala Skupskog, dok je Donna Vekić u paru s Karolinom Pliškovom tijesno poražena od kanadsko-novozelandske kombinacije u sastavu od Gabrijele Dabrowski i Erin Routliffe koje su slavile sa 6:3 4:6 10:8.

Komentari

Povezano