Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Martin Marković završio s kvalifikacijama diska. Evo što mu treba za finale

Jubilarnog desetog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu čekaju nas dva finala hrvatskih sportaša. Ipak, prije toga, jutros je u kvalifikacijama bacanja diska za muškarce nastupio Martin Marković.

Član Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac nije bio među užim krugom kandidata za plasman u finale naročito s obzirom da nikada u životu nije prebacio 66 metara koliko je iznosila norma za finale. Nažalost, hrvatski atletičar nije uspio iznenaditi pa ga vrlo vjerojatno nećemo gledati među 12 najboljih u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marković je u prvoj seriji disk bacio do 61.22 metra, dok je u drugom dolasku u krug bio još bolji bacivši disk na udaljenost od 62.31 metra. Bio je to njegov najbolji hitac kvalifikacija s obzirom da je u posljednjoj seriji bacio disk na 61.62.

Poslije prve kvalifikacijske skupine, Martin se nalazi na osmom mjestu i za ulazak u finale mu je potrebno to da ga iz druge skupine ne preskoči više od četiri atletičara. To je u ovom trenutku poprilično neizgledno pošto je svih 16 bacača iz druge skupine ove sezone bacalo preko 62.31.

Komentari

Povezano