Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Martinović u posljednjoj sekundi donio Hrvatskoj pobjedu protiv Japana

Hrvatska rukometna reprezentacija je pobjedom otvorila nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Izabranici Dagura Sigurdssona su golom Ivana Martinovića u posljednjoj sekundi došli do trijumfa od 30:29 protiv Japana.

Japanci su prvi došli do prednosti golovima Kosukea Yasuhire i Shuichija Yoshide, no naši reprezentativci s četiri uzastopna gola preokreću situaciju na semaforu. Nakon toga smo gledali potpuni egal sve do 22. minute u kojoj je Hrvatska vodila s 12:11, a onda do kraja prvog dijela Japan radi seriju od čak 7-1 i na odmor odlaze s ogromnih 18:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ime prvog dijela je bio Yasuhira koji je postigao šest pogodaka, dok kod Hrvatske nitko nije zabio više od dva. Hrvatska je drugi dio otvorila s dva uzastopna gola na što su Japanci odgovorili sa svoja tri vezana gola za maksimalnih +6.

U drugom poluvremenu je fantastičan bio Daisuke Okamoto na vratima Japana koji je susret okončao s devet obrana iako je u igru ušao s klupe. Japan je u 43. minuti još uvijek imao prednost od šest pogodaka razlike, a onda Hrvatska u sljedeće četiri minute pravi seriju od 5-0 i prilazi na samo dva gola deficita.

10 minuta prije kraja utakmice je Hrvatska izjednačila golom Lovre Mihića s lijevog krila, dok je nakon dvije uspješne obrambene reakcije, na drugoj strani Mario Šoštarić s desnog krila u idućem posjedu vratio našu reprezentaciju u vodstvo. Bilo je ono kratkog vijeka trajanja jer je Yasuhira iz sedmerca izjednačio, a Naoki Fujisaka izvana vratio Japan u prednost.

Na seriju Japana od 2-0, Hrvatska je odgovorila svojom identičnom serijom novim golovima dvojice krila za novo vodstvo. U posljednju minutu se ušlo s neriješenih 29:29, a Hrvatskoj je pobjedu donio Ivan Martinović snažnim udarcem izvana gotovo pa sa zvukom sirene.

Najefikasniji u hrvatskim redovima je bio Mario Šoštarić sa šest pogodaka, dok su po četiri dodali Ivan Martinović i Lovro Mihić. Kod poraženih je Kosuke Yasuhira bio najbolji pojedinac s 10 pogodaka iz 15 pokušaja.

Hrvatska u ponedjeljak u 11 sati protiv Slovenije igra susret drugog kola grupe A.

Komentari

Povezano