Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mascheranova Argentina ostavila Brazil bez Olimpijskih igara

Od 20. siječnja do 11. veljače je Venecuela bila domaćin južnoameričkih olimpijskih nogometnih kvalifikacija. 10 reprezentacija se borilo za dvije kvote, a do prve je došla Argentina i to na izrazito uzbudljiv način.

U posljednje kolo finalne faze natjecanja, Paragvaj je ušao kao vodeća reprezentacija s četiri boda na kontu, ispred Brazila koji je imao tri boda, Argentine s dva te Venecuele koja je imala tek jedan bod. S obzirom da je u posljednjem kolu na rasporedu bio duel između Argentine i Brazila, bilo je jasno kako će jedna od tih nogometnih velesila ostati bez nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak napete utakmice se dogodio u 77. minuti kada je Luciano Gondou, 22-godišnji napadač Argentinos Juniorsa zabio jedini pogodak dvoboja kojim je, reprezentaciju koju s klupe vodi proslavljeni bivši nogometaš Javier Mascherano, poslao na Olimpijske igre. Tim pogotkom je onemogućio lov Brazilaca na treću uzastopnu titulu olimpijskih prvaka koju su osvajali u Rio de Janeiru te Tokiju.

Argentinska olimpijska selekcija je dva puta bila prvak – 2004. godine u Ateni predvođena Carlosom Tevezom, Robertom Ayalom, Kily Gonzalezom, Lucho Gonzalezom i Gabrielom Heinzeom te 2008. godine u Pekingu kada su tešku artiljeriju predvodili Lionel Messi, Sergio Aguero, Angel Di Maria, Juan Roman Riquelme, Pablo Zabaleta, dok je u oba naslova sudjelovao spomenuti Mascherano.

I dok su dvojica Britanaca osvajala olimpijska zlata 1908. i 1912. kao i čak osmorica Urugvajaca 1924. i 1928. godine, u posljednjih 60 godina su samo Mascherano te Mađar Deszo Novak (1964. i 1968.) nogometaši koji su osvojili dva olimpijska zlata u nogometa.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano