Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić osvojio šesti Masters turnir u karijeri

Najbolji hrvatski tenisač u konkurenciji parova Mate Pavić je došao do svog šestog Masters 1000 naslova u karijeri. On je u paru s Marcelom Arevalom pokorio Cincinnati tako što su u finalu sa 6:2, 6:4 bili bolji od domaćih tenisača Alexa Michelsena i Mackenzieja McDonalda.

Hrvatsko-salvadorska kombinacija je jednostavno bila uvjerljivo bolja od američke koja je priredila veliko iznenađenje samim plasmanom u finale s obzirom da se radi o tenisačima koji gotovo isključivo igraju mečeve u pojedinačnoj konkurenciji. Arevalo i Pavić im nisu dozvolili niti jednu break prigodu tijekom cijelog meča, dapače, osvojili su tek 10 poena na prijemu servisa, dok su im oduzeli ukupno tri servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Arevala i Pavića je ovo četvrta titula ove sezone u petom finalu te prvi zajednički Masters 1000. Usprkos naslovu, neće ostvariti napredak na ATP ljestvici pa će Mate ostati sedmi, a Marcelo osmi pred posljednji Grand Slam sezone.

Što se konkretno Mate tiče, za njega je ovo šesti osvojeni Masters 1000 turnir u karijeri čime se izjednačio s Ivanom Dodigom na drugom mjestu ljestvice Hrvata s najviše titule te serije, dok je vodeći još uvijek Nikola Mektić s njih osam. Titula u Cincinnatiju je ujedno i 39. ATP titula u karijeri Splićanina koji je hrvatski rekorder po broju naslova u konkurenciji parova.

Komentari

Povezano