Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić osvojio Wimbledon

Hrvatski tenisač Mate Pavić je u paru s Ukrajinkom Liudmilom Kichenok osvojio Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova nakon što su sa 6:4 6:7 6:3 svladali belgijsko-kinesku kombinaciju sastavljenu od Jorana Vliegena i Yifan Xu.

Već je prvi set pokazao kako će to biti “rovovska bitka”. Najprije su oba para spasila po jednu break prigodu, a onda su Pavić i Kichenok kod rezultata od 3:3 došli do tri break prilike te su već prvu iskoristili za 4:3. Tu su prednost kapitalizirali dozvolivši Vliegenu i Xu tek jedan poen u posljednja dva servis gema za konačnih 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio još izjednačeniji pa je pobjednika odlučivao tiebreak. U vrlo uzbudljivoj odlučujućoj igri, Pavić i Kichenok su spasili tri set lopte, no četvrtu ipak nisu uspjeli pa su Vliegen i Xu s 11:9 izborili treći set. Treba istaknuti i da su Pavić i Kichenok imali meč loptu kod 8:7, no nisu ju iskoristili.

Čitav turnir je stao u odlučujući treći set. Ponovno je jako bitan gem bio onaj kod 3:3. Tada su Vliegen i Xu zaprijetili te smo vidjeli dva “deucea”, no do break prilike nisu došli. I kako to obično biva – kazna je uslijedila u sljedećem gemu.

Tada su Mate i Liudmila na Kineskinjin servis došli do dvije vezane break prilike te su već prvu iskoristili nakon što Xu nije uspjela ukrotiti Pavićev forehand. Nakon toga je Pavić bio na servisu te je to uspješno odradio za osvajanje svog trećeg Grand Slama u konkurenciji mješovitih parova te šestog ukupno.

Druga je ovo wimbledonska titula za Matu nakon što je u paru s Nikolom Mektićem 2021. godine osvojio turnir u muškim parovima.

Komentari

Povezano