Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić osvojio Roland Garros

Mate Pavić je zajedno sa svojim partnerom Marcelom Arevalom osvojio Roland Garros. U finalu su u dva seta bili bolji od talijanske kombinacije Bolelli/Vavassori. Time je Pavić kompletirao osvajanja sva četiri Grand Slama i postao tek 12. igrač parova kojem je to pošlo za rukom.

U prvom setu su oba para vrlo uvjerljivo držala svoj servis sve do rezultata 5:5. Tada su Bolelli i Vavassori imali dvije vezane break lopte, a nakon toga još jednu. No, Pavić i Arevalo su sve preživjeli i sačuvali svoj početni udarac. U idućem gemu Talijani su poveli 40-0 i sve je vodilo prema tie-breaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, hrvatsko-salvadorska kombinacija tada diže razinu igre i s pet uzastopnih poena dolazi do prvog breaka na meču. S dva dramatična gema u nizu Arevalo i Pavić su uzeli prvi set.

Drugi set nije dobro krenuo za Pavića i Arevala te su Talijani već u trećem gemu došli do breaka. No, Pavić i Arevalo se brzo vraćaju u set. Pri rezultatu 3:3 Hrvat i Salvadorac dolaze do dva uzastopna gema i servisa za meč.

Čast da servira u zadnjem gemu je pripala Arevalu, a Salvadorac je uz sitne poteškoće uspio odservirati za meč. Paviću je ovo četvrta Grand Slam titula i prva u Parizu. Uz to, Pavić ima i tri titule u konkurenciji mješovitih parova. Arevalu je ovo druga Grand Slam titula i druga na Roland Garrosa.

Komentari

Povezano