Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić se oprostio od Australian Opena

Nedjelja je za hrvatskog tenisača bila loš dan, jer se iz Melbournea vraća bez ičega i u konkurenciji muških parova, kao i u konkurenciji mješovitih parova.

Prvo je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u dva seta izgubio od 8. nositelja, Nijemaca Krawietza i Puetza rezultatom 6:3, 6:3 nakon tek jednog sata i 27 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački par je od 3-3 u prvom setu nanizao tri gema, a odlučujući ‘break’ su napravili u osmom gemu, kad je na servisu bio Pavić.

Hrvatsko-salvadorska kombinacija otvorila je drugi set vodstvom od 2-0, ali su potom Pavić i Arevalo izgubili četiri gema zaredom. Kod vodstva 5-3 Nijemci su došli i do trećeg ‘breaka’ u drugom setu slomivši servis Arevala te su za 87 minuta izborili plasman u četvrtfinale.

Nakon par sati ponovno je izašao na teren i to u paru s Ukrajinkom Lyudmylom Kichenok, no ovog je puta zalogaj bio puno veći – 1. nositelji Matthew Ebden i Storm Hunter. Meč je trajao još i kraće, nakon 51 minute australski je par odnio pobjedu s uvjerljivih 6:3, 6:2 i prošao u daljnju fazu natjecanja.

Od hrvatskih predstavnika u konkurenciji muških parova priliku za četvrtfinale ima još samo Nikola Mektić koji igra u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom. Njih će dvojica u 3. kolu igrati protiv drugih nositelja, Indijca Rohana Bopanne i Australca Matthewa Ebdena.

Komentari

Povezano