Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić u hrvatskom dvoboju izborio finale Cincinnatija

Već se prije odigranih polufinala Cincinnatija znalo da će Hrvatska imati predstavnika u finalu. Naime, Mate Pavić je sa svojim partnerom Marcelom Arevalom igrao protiv Ivana Dodiga i Jamieja Murraya. U hrvatskom dvoboju bolji je bio Pavić koji je s 2-1 u setovima svladao Dodiga.

U meču smo vidjeli tri tie-breaka. Dva “obična” te jedan super tie-break, specifičan za mečeve parove. U prvom setu nismo vidjeli breakove te su u “trinaestoj igri” bolji bili Dodig i Murray. Drugi set ponudio je jedina dva breaka u meču. Pavić i Arevalo prvi su oduzeli protivnicima servis kod vodstva 1:0 da bi im Dodig i Murray uzvratili kod rezultata 4:2. Unatoč tome, hrvatsko-salvadorski par je na kraju u tie-breaku osvojio set sa 7-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odveli su tako meč u super tie-break gdje su se i pokazali kao bolji protivnik. Rano su stigli do prednosti te su na koncu iskoristili svoju drugu meč loptu za pobjedu (6)6:7, 7:6(3), 10:5 i prolaz u finale.

U finalu će igrati protiv iznenađenja turnira Alexa Michelsena i Mackenzieja McDonalda koji su inače tenisači specijalizirani za pojedinačnu konkurenciju. Paviću će ovo biti 11. Masters finale, a u njemu će tražiti svoj šesti naslov.

Komentari

Povezano