Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić u Monte Carlu došao do svog 20. polufinala na Masters turnirima

Mate Pavić i Marcelo Arevalo u Monte Carlu igraju svoj najbolji Masters turnir u sezoni. Nakon dva ispadanja u drugom kolu u Indian Wellsu i Miamiju, u Monaku su povezali više od jedne pobjede. U petak su tako došli do svoje treće uzastopne pobjede na zemljanom tereni u Kneževini. Hrvatsko-salvadorski par s 2-0 u setovima svladao je Simone Bolellija i Andreu Vavassorija.

Pavić i Arevalo su krenuli s omanjim problemima na servisu te su kod 1:1 trebali izvlačiti 15-30. To su uspjeli te su već u idućem gemu Talijanima oduzeli servis. Do kraja seta su break prednosti zadržali te su sa 6:3 došli do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionica igre donijela je samo nastavak dobre igre hrvatsko-salvadorske kombinacije. Kod 1:1 su Bolelliju i Vavassoriju oduzeli servis te su si otvorili put prema polufinalu. Ipak, već u idućem gemu su izgubili svoj početni udarac te su se Talijani vratili u meč.

Talijani su kod vodstva 3:2 mogli doći i do breaka, ali su Pavić i Arevalo kod 0-30 reagirali s četiri dobra poena te su uspjeli zaustaviti njihov niz. Do tiebreaka nije bilo break prilika te se pobjednik seta odlučivao u 13. igri. Tamo su bolji bili Pavić i Arevalo te su se plasirali u polufinale.

Mate Pavić je ovom pobjedom došao do 20. polufinalu u karijeri na Masters turnirima. Plasman u svoje deseto finale tražit će protiv sigurno jednog igrača pojedinačne konkurencije. Ako do pobjede dođu Taylor Fritz i Holger Rune onda će igrati protiv dva top 20 igrača. Drugi četvrtfinalni par čine Marcelo Melo i Alexander Zverev.

Komentari

Povezano